anesz P értékelése


anesz P>!
Geronimo Stilton: Időutazás

Mivel ez egy hosszabb könyv, jobban megismerkedhettünk a szereplőkkel is. Az időutazás mindig egy izgalmas téma. Itt ráadásuk küldetéssel mentek a három helyszínre:
1. őskor: sok a kötetben az ismeretterjesztő anyag, amit próbál a szerző a gyerekek szintjén magyarázni, de ez semmit nem von le az alaposságból. Jó volt a különböző dinoszauruszok jellemzőivel megismerkedni. Még nekem is tudott újdonsággal szolgálni, pedig édesapám rengeteg ilyen ismeretterjesztő filmet néz, így azért nagyjából képben vagyok.
2. ókori Egyiptom: tetszett a Ramszesz kora. Kedvet kaptam tőle a sorozat elolvasásához. Azért még mindig nem ez a kedvenc korom. Viszont a korabeli életet jól szemléltette, és különösen tetszett, hogy nem csak a fáraók életével foglalkozott, hanem a szegényebb néprétegek mindennapjaival is.
3. kora középkor: Artúr és a kerekasztal lovagjai. Bár látszólag az időgép nem Camelotba vitte őket, de nem maradtak le a koronázási szertartásról. Nem gondoltam, hogy ő lesz majd a nagy Artúr! Fordulatos volt az eseménysor.

A végén egy csomó érdekes és kreatív feladat vár a gyerekekre. A legtöbbet még én is el tudnám készíteni, pedig kétbalkezes vagyok. Van egy teszt is, hogy melyik korban élnék a legszívesebben. Mondjuk nem lepődtem meg, hogy nekem a középkor jött ki! :-)


Geronimo Stilton: Időutazás

Geronimo Stilton: Időutazás

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Kedves Rágcsálóbarátaim!
Előfordult már veletek, hogy egy vérszomjas Tyrannosaurus Rex vett üldözőbe benneteket? Vándoroltatok már étlen-szomjan végtelen sivatagon át Kheopsz fáraó piramisa után kutatva? Próbáltatok már megostromolni egy középkori várat? Nos, én igen! Íme, legújabb kalandjaim hiteles krónikája!
Az egész kalamajka azzal kezdődött, hogy Volt professzor a családommal együtt meghívott egy tanulságos időutazásra az új találmányán, egy időgépen. Repülő őshüllők, Triceratopsok és történelem előtti erdők ejtettek egyik ámulatból a másikba! Ezután múmiák, fáraók és piramisok rémisztgettek! A harmadik állomásunkon pedig várak, lovagok és királykisasszonyok középkori forgatagába csöppentünk! Legyél te is az útitársam ezen a felejthetetlen időutazáson!
Geronimo Stilton igazi meglepetést tartogat a kis olvasók számára. Az eddigi könyveknél lényegesen terjedelmesebb könyvet még a megszokottnál is színesebb és vidámabb rajzok illusztrálják, a kötetben található matricáknak köszönhetően pedig most még szórakoztatóbb olvasmányt vehetnek kézbe Geronimo Stilton rajongói!

Hirdetés