Csoszi értékelése


>!
Csoszi
Helen Fielding: Bridget Jones babát vár

Könnyed, pár órás olvasmány. Bridget hozta a szokott formáját, sokszor kész katasztrófa. Sokat nevettem a bénázásain. Miért éppen a terhessége lenne hétköznapi? Daniel felbukkanásának nem nagyon örültem, mert csak felesleges bonyodalmakat okozott. A fordítást időnként erőltetettnek éreztem, és előfordult néhány olyan kifejezés, amit nem tudtam hova tenni. A filmet még nem láttam, de biztosan sort kerítek rá.

>!
Európa, Budapest, 2016
266 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634055495 · Fordította: Sóvágó Katalin

Helen Fielding: Bridget Jones babát vár

Helen Fielding: Bridget Jones babát vár

Bridget Jonest egyre többet kínozzák az Önelégült Anyák, folyton figyelmeztetve rá, hogy ketyeg a biológiai órája: most kell szülnie, ha még szülni akar valaha. Meg hát maga Bridget is már mindenhol terhes anyákat lát. Igaz, továbbra sem veti meg az italt, és ez hallucinációkat is okozhat – de ez biztos, hogy folyton klasszikus Bridget Jones-os helyzetekbe sodorja őt. Mondjuk, romantikusnak látszó röpke kalandokba.
És egyszer csak Bridget azt gyanítja, hogy elkezdődött nála a klimax. De egy terhességi teszt hamar kideríti, hogy nem erről van szó. Bridget terhes! Áldott állapotban van! Igaz, nem egészen úgy esett meg a dolog, ahogy álmodott róla, de attól még boldog. Már amennyire boldog lehet a kismama, akinek agyában az ultrahangos vizsgálat és a terhestorna megható (vagy épp vicces) pillanataiban is egyre az dörömböl az agyában: „De ki az apa?”

Hirdetés