pla értékelése


>!
pla
Daniel Wallace: A Jedi útja

Daniel Wallace: A Jedi útja Kézikönyv az Erővel ismerkedő növendékek számára

Videó-véleményem:
https://youtu.be/nyjWhJYqI3s

Borító
Szürke alapon bársonykötést imitáló, süllyesztett minta és süllyesztett, fényes, világos szürkével kirajzolt szöveg és a Jedi Rend embléma található. A hátlapra rá van húzva egy fényezett alapú papírcsík, amely a fülszöveget tartalmazza.

Tagolás
Luke Skywalker bevezetőjével kezdődik. Utána egyszintes tartalomjegyzékkel rendelkezik, a tartalmi rész 4 nagy részre tagolva.

Felépítés
Típus: Kézikönyv alapú ismerettár, LEGENDA kategória
Téma: Jedi kézikönyv képekkel, ábrákkal és a tulajdonosaik megjegyzéseivel
A sorszámozott fejezetek kétoldalas, a bal oldalon a Star Wars univerzumbeli írással és a jobb oldalon a szöveges címmel rendelkezik.
Egységes felépítés, oldalszámozás. Többnyire kéthasábos szövegszedés, más esetekben egyhasábos. Színes képek, ábrák, emblémák. A könyv korábbi tulajdonosai időrendben, akik helyenként vicces széljegyzeteket írtak: Yoda, Thame Cerulian, Dooku, Qui-Gin Jinn, Obi-Wan Kenobi, Anakin Skywalker, Ahsoka Tano, Darth Sidius és Luke Skywalker.

Tartalom
A négy fejezet végigvezeti az olvasót a Jedik történelmén és életútján, valamint a különböző szintekhez, fejlődési sajátságokhoz tartozó információkkal lát el. A fénykardvívás 7 formája a leírás mellett ábrákkal elevenedik meg.
A fejezeteket és alfejezeteket Star Wars univerzumbeli Jedi karakterek írták: egy nagymester, egy főkönyvtáros, egy toborzó, egy látnok, egy mesterpilóta, egy biológus, egy kardmester és egy mezőgazda. A Jedi és a Sith kódexeket és elemzésüket is feltünteti.
Betekintést ad a Jedi Rend belső működésébe, a fejlődési lehetőségekről, a vizsgákról, a sötét oldal veszélyeiről, arról, hogy egy Jedinek milyen szemmel kell néznie a világot, benne magát, és hogy milyen célt szolgál az ő élete. A fénykard és az erőképességek leírása is fontos eleme a könyvnek.

Személyes vélemény, kedvencek
Két kedvenc szereplőm is megjelent említés szintjén: Katarn (128) – feltételezem Kyle Katarn – és Darth Revan (146), előbbi számos videojátékban szerepel, utóbbi a KotOR videojátékban. Nagy kíváncsisággal olvastam Qui-Gon Jinn jegyzeteit és a ysalimiri nevű lényről szóló leírást (90). Megtudtam a jedi alappillérjeinek szimbólumait (22) és a taktikai öv tartozékait (82).

Kedvenc fejezet: Negyedik rész: Jedi Lovagok
Kedvenc oldal: (62) Kapcsolat egy jedi és a fénykardja között – és egy kódex szöveg.
Kedvenc kép: (94) Praxeumhajó metszeti képe. Egy hajó, melyen jedi felfedezők vannak.
Kedvenc idézet: (113) „Efféle specializációnak köszönhetően a lovagok és a mesterek három jól elkülöníthető csoportra oszlanak, eszerint megkülönböztetünk jedi védelmezőket, jedi konzulokat és jedi őrszemeket.”

Az ERŐ legyen veled, mindig!


Daniel Wallace: A Jedi útja

Daniel Wallace: A Jedi útja

ÚTMUTATÓ AZ ERŐT TANULMÁNYOZÓKNAK

Fedezd fel a titkokat és osztozz a tudásban, amely már jedik generációit képezte ki és világosította meg – kezdve a történelemtől és a Jedi Rend hierarchiájától egészen az Erő használatának tökéletesítéséig és a fénykard forgatásának ismeretéig.

Mesterről padawanra szállva, Yodától és Obi-Wan Kenobitól Anakinon és Luke Skywalkeren át minden jedi, akinek a kezébe került, hagyott néhány jegyzetet az oldalakon, így osztva meg tapasztalataikat és mindazt, amit tanultak. És ez a könyv most már a tiéd.

Hirdetés