V_Ili P értékelése


>!
V_Ili P
Szélesi Sándor: Kincsem

Az a helyzet, hogy nem nagyon szoktam történelmi romantikusokat olvasni.
Hogy miért, mert a történelem soha nem volt az erős oldalam. Tudom ez nem szép dolog.
De ez a történet, teljesen beszippantott.
Az első rész, Karolina története egy gyönyörű szerelmi történet. Bár Blaskovich Ernő lehetett volna a szerelemben is olyan megfontolt, határozott, mint a lótenyésztésben.
Nagyon tetszett, hogy olyan szépen, udvariasan beszéltek egymással és ez megmaradt az Ikerváron történtek után is.
Sztáray gróf nagyon szimpatikus volt, a mai világban egy ilyen ember semmi perc alatt lecsapta volna Karolinát Ernő kezéről. :)
A csodakanca története szenzációs volt. Lovas nemzet vagyunk, de tőlem annyira távol áll a lóverseny, lótenyésztés és az ehhez kapcsolódó dolgok, hogy el sem tudom mondani, mégis végig izgultam az összes versenyt.
Nagyon örülök, hogy tavaly megvettem a könyvhéten és annak még inkább, hogy gyönyörűségesen dedikálva is van.
spoiler
spoiler

6 hozzászólás

Szélesi Sándor: Kincsem

Szélesi Sándor: Kincsem

A csodakanca igaz története!

Egy furcsa szerelem és egy legyőzhetetlen ló…
A sors vagy talán maga a végzet rendezte úgy, hogy 1874 tavaszán egy tápiószentmártoni istállóban, Blaskovich Ernő birtokán megszülethetett egy sárga csikó. Ez a csikó annyira darabos mozgásúnak tűnt, hogy amikor a következő tavaszon vevők érkeztek a birtokra, a többi egyéves lovat elvitték magukkal, ezt az egyet azonban ott hagyták.
Mindeközben – ismét csak a sors különleges játékossága folytán – Blaskovich Ernő megpillantott egy kék szemű leányt a Nemzeti színpadán, és lehetetlen dolog történt: a nyugodt életet élő, dolgos természetű és kiszámítható férfi szerelmes lett. A több mint húsz év korkülönbség még talán legyőzhető lett volna, de a leány – Szabó Karolina – egy fejjel magasabb volt Ernőnél, ez pedig különös helyzeteket eredményezett a korabeli társasági eseményeken.
Nem könnyű szeretni és nem könnyű Európában lovat futtatni sem. Blaskovich Ernőnek mindkét ok miatt lettek ellenségei. Akadtak, akik úgy gondolták, ha a boldogságot elveszik a férfitól, talán a lovát is le tudják győzni. Kincsem egy vidéki nemes úr és egy ibolyaszemű leány tényeken alapuló, igaz története olvasható e regény lapjain. Egy különleges szerelem és egy legyőzhetetlen ló históriája egy szebb világból.

Hirdetés