altagi P értékelése


>!
altagi P
Margaret Peterson Haddix: Az utolsó kulcs

Ütős lett a befejezés, és a végére majdnem mindenkit meg lehet kedvelni, akik korábban nem éppen tisztességes ellenfélként szerepeltek. Nagyon tanulságos a mondanivalója a sorozatnak, és mindegyik közül nekem ez a kötet volt a leg-legebb szinte minden szempontból. Hálás feladat persze egy rejtélyes, akcióval teli sorozat befejező részét megírni, de Margaret Peterson Haddix ezt mesterien tette az izgalom pattanásig feszítésével, és a szereplők jellemváltozásainak zseniális ábrázolásával.
A megbocsájtás különben nagy erény, és ezt Amy és Dan koruk ellenére nagyon nagyvonalúan, és jóval bölcsebben gyakorolják, mint a felnőtt szereplők.
A másik család történetére is kíváncsi lennék, de úgy láttam, hogy eddig csak 1 kötet jelent meg magyarul…


Margaret Peterson Haddix: Az utolsó kulcs

Margaret Peterson Haddix: Az utolsó kulcs

A végállomás… A tizennégy éves Amy Cahillnek és öccsének, Dannek most már tényleg elege van. Nem csak a 39 kulcsot kell megtalálniuk, hanem egyesíteniük is kellene álnok családjukat – azokat az embereket, akiknek lelkén szüleik halála szárad. De Amy és Dan nem azért éltek túl annyi robbantást, és merényletet, hogy feladják. Van egy tervük, amivel a saját szájuk íze szerint fejezhetik be a kulcsvadászatot. Csak ne lenne az az utolsó, végzetes titok, amit a Madrigálok elfelejtettek elmondani nekik. Egy titok, ami nem csak Amy és Dan életébe, de az egész világba kerülhet…

Hirdetés