Mrs_Curran_Lennart P értékelése


>!
Mrs_Curran_Lennart P
Erika Johansen: Tear ostroma

Az elején még nem volt biztos, hogy ez a könyv megérdemli majd az öt csillagot. Amikor Kelsea először esik transzba, nem tudtam, hová tegyem ezt a szálat. 2063 Amerikájába visz vissza, ahol Lily a gazdag férje elnyomása alatt él (amolyan a Szolgálólány meséjéhez hasonló társadalomban).
Aztán ahogy ez a szál egyre jobban kibontakozik, már lassan érdekesebbnek találtam, mint az eredetit. Végül kaptunk valami magyarázatot az Átkelésről.
spoiler
Érdekes volt Kelsea jellemfejlődése is. Nagyon fiatalon óriási felelősség jutott neki, és a végén mindenki csak bírálta. És ahogy az ilyen könyvekben csak lenni szokott, itt is van egy korrupt főpap, aki azt hiszi mindent megtehet.
Jó kis társadalomkritika. Hiába kezdenek Tearék tiszta lappal, az emberi önzés és kapzsiság egy idő után újra felbukkan.


Erika Johansen: Tear ostroma

Erika Johansen: Tear ostroma

A Tear királynője című nemzetközi bestseller lebilincselő folytatásában Mortmesne gonosz királysága ostroma alá veszi a birodalmat.

Tear királynője, Kelsea Glynn napról napra egyre többet tanul az új kötelességeiről. A szomszédos Mortmesne királyságának járó rabszolgaszállítmányok leállításával magára vonta a Vörös Királynő haragját, a félelmetes zsarnokét, aki sötét mágiával táplálja hatalmát. Rettegett és megállíthatatlan serege megindul Tear felé, hogy visszavegye, ami az övé.

Miközben közeledik a morti sereg, Kelsea rejtélyes kapcsolatba lép az Átkelés előtti időkkel, és rádöbben, hogy csak egy furcsa és valószínűleg veszélyes szövetségesre számíthat: egy Lily nevű nőre, aki egy olyan világban küzd az életéért, ahol nőnek lenni már-már főbenjáró bűn. Tear sorsa – és ezzel együtt Kelsea lelke – múlhat Lilyn és az ő történetén, ráadásul Kelsea-t egyre jobban szorítja az idő, hogy válaszokat találjon.

Erika Johansen tovább szövi az első kötetben megismert kedvenc szereplők, köztük Buzogány és a Vörös Királynő történetét, és izgalmas, új szálakkal gazdagítja hajthatatlan ifjú hősnőjének időn átívelő, mágiával és rejtélyekkel teli sorsát.

Hirdetés