KönyvMoly_1989 P értékelése


>!
KönyvMoly_1989 P
Jane Austen: Emma

Oh, de szeretem ezt a történetet! :)

Mr. Knightley egyértelműen átvette nálam Mr. Darcy egyeduralkodói címét. Egyszerűen szerelmes vagyok belé! Annyira jól megalkotott romantikus karakter, hogy legszívesebben bemásznék a könyv lapjai közé és lecsapnám Emma kezéről. :)

Emmát is nagyon megkedveltem a maga néha meggondolatlan, hebrencs természetével együtt. Ő mondjuk sohasem érhet a Büszkeség és balítélet hősnőjének a nyomába, de ettől függetlenül igen szimpatikus Austen hősnő.

A történet maga romantikus, kellemes, lágyan cirógat, megmosolyogtat… A kedvenc regényem az írónőtől.

Ui. Aki esetleg nem látta a kötetből készült 2009-es sorozatot, nézze meg, megéri! :)


Jane Austen: Emma

Jane Austen: Emma

Emma Woodhouse szellemes és gyönyörű hajadon, aki előszeretettel játsza a kerítő szerepét, ő maga azonban elszántan szembeszegül a házassággal. S bár apjának megfogadja, hogy felhagy a házasságszerzéssel, szeleburdi természete nem engedi, hogy lemondjon erről a kitűnő társasági szórakozásról. Ám ahogy egyre újabb délceg ifjak legyeskednek körülötte, mintha a minden lében kanál lányban is felcsapna a vágy – de vajon kihez vonzódik leginkább: a romantikus Mr. Eltonhoz? Netán a kalandor Mr. Churchillhez? És vajon a környékbeli lányokon kívül Emma számára is tartogat a sors szerelmet?

A Büszkeség és balítélet és megannyi világraszóló sikerkönyv írónője ebben a máig friss és humoros regényben ismét bebizonyítja, hogy a női lélek rejtelmeinek, és a társasági élet praktikáinak legjobb ismerője.

Hirdetés