DaTa P értékelése


>!
DaTa P
D. Tóth Kriszta: Jöttem, hadd lássalak

Gyönyörű. Utazás előtt kezdtem el olvasni, és amíg külföldön voltam, nem nagyon volt sem időm, sem energiám napi néhány oldalnál többet olvasni belőle, de a történet mégis folyamatosan bennem lüktetett, részemmé vált, velem élt. Eszembe jutott napközben újra meg újra, elkísért minden nap. Hazaérve minden más aktuális olvasmányt félreraktam, egyszerűen úgy éreztem, nekem ennek a történetnek teljesen át kell adni magam. D. Tóth Kriszta megvett magának, ezt sem gondoltam volna korábban. Öt ragyogó, fényes csillag jár erre most.


D. Tóth Kriszta: Jöttem, hadd lássalak

D. Tóth Kriszta: Jöttem, hadd lássalak

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Mindenkinek van egy „Hufnágel Pistije”. De vajon akkor járunk a legjobban, ha teljesülnek az álmaink?

Borbálát a haláláig fogva tartja egy másik élet ígérete. A saját világából elvágyódik, de nem is sejti, hogy ha annak idején másképp dönt, semmi sem úgy alakult volna, ahogy azt életének utolsó percéig elképzeli…

Bora – mert a Borbálát rendszeresen kikérte magának –, ez a bonyolult, ellentmondásos de ellenállhatatlan nő halálos ágyán, 45 évesen kénytelen szembenézni választásaival, vágyaival, kudarcaival, a megszerzett és elmulasztott lehetőségekkel. Miközben a betegség emészti testét, az elméje ép. Visszaemlékszik két nagy szerelmére: hetvenes évek Budapestjére tévedt angol grófra, és Mikire, a magyar főiskolásra, akinek kedvéért végül feladta a nagyvilági élet lehetőségét. 25 évvel, egy házassággal, két gyerekkel és egy keserves válással később nagybetegen Bora még mindig azon lamentál, hogy vajon mi lett volna, ha… ha mégis színésznő lesz és nem tanárnő, ha a fővárosból nem költözik vidékre, ha a másik férfihoz megy hozzá. Ha a másik életet választja. De vajon létezik „másik élet”?

Életének utolsó napjaiban aztán Bora nagy döntést hoz. Arra kéri a lányát, hogy szervezzen meg neki egy utazást… mert bármi is történt a múltban, annak a férfinak a karjában akar meghalni, akit mindig is szeretett.

Hirdetés