smetalin értékelése


smetalin>!
Jeffrey Archer: Egy igaz férfi

Sajnos semmi sem tart örökké, így ez a sorozat is lezárult. Nagy meglepetést mondjuk ez a része már nem tartogatott, hisz minden családi szennyes már kitisztult a végére, itt már csak arról olvashatunk, hogy mely rokon milyen sikereket ért el az életben. Persze volt még egy kis ártatlan kísérlet a sárdobálásra a régi idők emlékére, de a csatát már rég megnyerték.
A mesélés stílusa annyira meggyőző, hogy az „unalmas” politikai részek is érdekesek voltak. A vége pedig………az amit sajnos senki nem tud kikerülni, legyen bármennyi pénze és hatalma.

7 hozzászólás

Jeffrey Archer: Egy igaz férfi

Jeffrey Archer: Egy igaz férfi

A bristoli születésű Harry Clifton sorsa nem is alakulhatott volna fordulatosabban. A kikötői dokkmunkás fiából az évtizedek során híres író és a királynő lovagja lett. Időskorára csak egyetlen célja maradt: megírni élete fő művét, amely halhatatlanná teszi a nevét. Miközben beletemetkezik a munkájába, a családja mindennapjai is tovább bonyolódnak.
Emma épp leköszön a Bristoli Királyi Kórház elnöki posztjáról, amikor meglepő telefonhívást kap Margaret Thatchertől. Mindeközben Giles sokkoló információ birtokába jut a feleségével, Karinnal kapcsolatban; Sebastiant váratlanul kinevezik a Farthings Kaufman Bank elnökének; Jessica pedig komoly bajba kerül, és csak Grace nénje közbenjárása menti meg. Eközben Lady Virginia készen áll arra, hogy a hitelezői elől külföldre meneküljön, amikor egy nem várt haláleset következtében törleszteni tudja az adósságait, sőt akár a Clifton és a Barrington családon is bosszút állhat – egyszer s mindenkorra.

A Clifton család generációkon és kontinenseken átívelő, sikerekkel és kudarcokkal, intrikákkal és bosszúval, szerelmekkel és barátságokkal teli története lezárul a családregény hetedik kötetében.