Chöpp  értékelése


Chöpp >!
Murakami Haruki: 1Q84

Murakami Haruki: 1Q84 Ezerkülöncszáznyolcvannégy

Nem is tudtam, hogy ennyire hiányzott egy Murakami Haruki!
1. kötet:
Most, hogy elolvastam, és nagy nehezen rávettem magam, hogy ne vegyem le a másodikat a polcról (ne kérdezzétek, nekem ez jön be), finom, lágy megnyugvás érzés ölel körül, annak ellenére, hogy megfáztam és a fika már kicsípte az orromat, enyhén érzékeny a bőröm és két témazárót kellett összeállítanom egy óra alatt. Szóval Haruki ilyenekre képes. Nagy botorság lenne lebecsülni!
2. kötet:
Újfent ugyanúgy jártam, mint az elsővel. Hát hogy lehet így befejezni a második kötetet! Éppen 200 km-re vagyok a harmadiktól. Ez megkönnyíti, hogy (legalább) ne lapozzam föl! Egyre izgibb a történet! De még mindig ez meg ez a kedvencem.


Murakami Haruki: 1Q84

Murakami Haruki: 1Q84

1984 már nem létezik. 1Q84 van. Kicserélődött a levegő, kicserélődött a táj – két hold ragyog az égbolton. Mindenkinek be kell illeszkednie az új világ rendjébe. Mint amikor új vad kerül be a vadonba, és megváltozott szabályok között kell életben maradnia. Murakami legújabb, minden korábbinál grandiózusabb – zenei és matematikai összefüggésekre komponált – trilógiája a világ teljességét igyekszik megragadni, eltörölve a valóság és a misztikum eddig ismert határait. A földi világ és az életek bonyolult hálózata az olvasót sem hagyja érintetlenül, menthetetlenül a könyv légies szövedékű gubójába kerül, egyre azt várva: mikor és miként születhet újjá – a másik világra…

Hirdetés