PTJulia P értékelése


PTJulia P>!
Jean Webster: Kedves Ellenségem!

Kamaszkorom egyik nagy kedvence. Egyszerűen odavoltam Judyért és Jervisért, sajnáltam, hogy róluk annyira sokat nem tudtam meg, csak azt, hogy annyira, de annyira jó nekik, mert boldogok! De persze Sally történetét is nagyon élveztem.
Így, felnőtt fejjel olvasva helyenként elborzaszt a világképe, de meg kell érteni, hogy ez egy száz évvel ezelőtt íródott könyv, így a száz évvel ezelőtti nézeteket hordozza magán. Az lenne furcsa, ha ez másként lenne.

2 hozzászólás

Jean Webster: Kedves Ellenségem!

Jean Webster: Kedves Ellenségem!

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Mi nehezebb? Száztizenhárom árva gondját viselni, egy árvaházat eligazgatni minden szakmai tapasztalat nélkül – avagy puhára főzni, mosolyra fakasztani egy mogorva, goromba, ámde tiszteletre méltó skót orvost?
Nos, ennek csak Sallie McBride, e „kétfrontos” küzdelem szenvedő alanya a megmondhatója. Szerencsére kudarcairól, győzelmeiről rendszeresen tájékoztatja legjobb barátnőjét, Judyt, az immár révbe ért egykori árvaházi növendéket. A szellemes, derűs, bizakodó, és csipetnyi öniróniával fűszerezett levélregényt tini olvasók és mamák egyaránt élvezettel forgathatják.

Üde olvasmány.
Mindenkinek, aki kedveli L. M. Montgomery, Jane Austen írásait. És az ő lányaiknak, anyukáiknak.

Hirdetés