szabadosági értékelése


>!
szabadosági
Laura Barnett: Variációk egy párra

Szinte mindig hiszek a moly-nak, itt nézem meg először a könyveim.. de ez az a nap, amikor bebizonyosodott, hogy nem mindig szabadna. A tökéletes véletlen folytán olvastam el ezt a könyvet (milyen érdekes, hogy véletlenül talált rám, úgy hogy ez is a véletlenekről szól) és ha a moly-nak hittem volna, lehet meg sem veszem. Mekkora hiba lett volna! Életem egyik legnagyobb olvasmányélménye lett, és régen zokogtam ennyire könyv végén – szentimentális vagyok mondjuk ez tény.

Írok majd hosszabban is, de most röviden hirtelen a legfontosabb: kikérem magamnak a szerző nevében is a chic lit címkét!! Talán pont ezért áll „csak” 83%-on, mert nem jó a kategorizálás, nem azok olvassák, akiknek szól, akik az ilyenre fogékonyak. Ez egy komoly könyv, elképesztő mondanivalókkal és hatalmas írói teljesítmény egy fiatal írótól! Emelem kalapom! Köszönöm Laura Barnett az élményt! Biztosan újraolvasom!

És most itt a szokásos űr… valaki ajánljon még ilyet!! Vagy ehhez hasonlót!


Laura Barnett: Variációk egy párra

Laura Barnett: Variációk egy párra

„Tizenkilenc éves koromban sétáltál be az életembe. Te voltál az egyetlen férfi, akit valaha szerettem – reményem sincs, hogy egyszer mást szeressek. Elvettél mindent, amit együtt csináltunk, mindent, amit egymásnak jelentettünk, és porig égetted, megsemmisítetted: nem maradt belőle más, csak hamufelhő.”

Laura Barnett 1982-ben született. Író, újságíró, színikritikus. A The Guardian és a Daily Telegraph egykori belső munkatársa, jelenleg szabadúszó újságíróként dolgozik. A Variációk egy párra az első regénye.

Eva és Jim 19 évesek, a cambridge-i egyetemre járnak, amikor 1958-ban útjaik keresztezik egymást. Jim sétál. Eva biciklizik. És kis híján összeütköznek. Ami ezután történik, meghatározza a jövőjüket. Életútjuk három különböző variációját kísérhetjük végig egészen napjainkig, együtt és külön, ahogyan szerelmük története más-más fordulatot vesz. A Variációk egy párra nagyszerű regény arról, hogy döntéseink függvényében hányféle irányt vehet az életünk.

„Átgondolt, higgadt megközelítése annak az izgalmas kérdésnek, milyen szerepet játszik a véletlen és a végzet az életünkben.”
– Sunday Telegraph

„Városokon, országokon, évtizedeken átívelő, finoman kidolgozott, magával ragadó regény, mely a szerelem témáját nem pusztán a romantika felől közelíti meg.”
– The Bookseller

„Laura Barnett regénye azon kevés irodalmi művek közé tartozik, mely komolyan elgondolkodtatja olvasóját arról, hogy a siker milyen hatással van a szerelemre és a házasságra.”
– Observer

Hirdetés