vIVIv értékelése


>!
vIVIv
Josh Malerman: Madarak a dobozban

Lényegesen jobb volt, mint a Ház a tó mélyén, úgyhogy nem bántam meg, hogy adtam az írónak még egy esélyt.
Félelmetesnek ezt a könyvét se nevezném, de érdekes volt olvasni, hogy az emberek miként változtak meg a „Lény” hatására, akiről spoiler
Az viszont tetszett, hogy ugráltunk a jelen és a múlt között. Azért elég hangulatos volt visszaröppeni a kezdetekhez és az utána következő őrülethez. Malorie-t nem irigylem, azért ilyen körülmények között felnevelni két gyereket majd útnak indulni velük nem semmi.
A lezárás nem tökéletes, de nem tartozom az elégedetlenkedők körébe. Rosszabbra számítottam, de végül is jó volt ez így is. :)


Josh Malerman: Madarak a dobozban

Josh Malerman: Madarak a dobozban

Ezzel a robbanásszerű sikereket arató könyvvel indítjuk el új könyvsorozatunkat, amely Fumax Thriller néven fut majd. A Bird Box tavaly jelent meg, már több mint 15 országban eladták a kiadási jogait, a filmjogok is egyből elkeltek, és az elkészült forgatókönyv meg is nyerte az olyan forgatókönyvek számára kitalált díjat 2014-ben, amelyikből még nem készült film. Nemrég jelölték a patinás Bram Stoker-díjra, aminek megnyerésére nagyon jelentős esélye van.

TARTALOM

Valami rémisztő dolog garázdálkodik odakint, amire nem szabad ránézni. Egyetlen pillantás elég ahhoz, hogy az ember őrült, kegyetlen gyilkossá váljon. Senki sem tudja, mi az, és honnan jött.

A szörnyűséges hírek egyre gyakoribbá válnak. Majd a tévé elsötétül, a rádió elhallgat, és az internet is összeomlik. A telefonok elnémulnak. Az ablakon pedig nem lehet kinézni többé.

Mára csak maréknyi túlélő maradt, köztük Malorie két gyermekével, akiket az egyetlen lehetséges módon nevel: a négy fal között. A folyóparti, elhagyatott ház ajtaja zárva, a függönyök behúzva, az ablakokra matracok szögelve.

Egyetlen esélyük, hogy elmenekülnek egy másik helyre, ahol talán biztonságban lehetnek. De az előttük álló út elrettentő: harminc kilométer a folyón, egy evezős csónakban bekötött szemmel! Csak Malorie találékonyságára és a gyerekek éles hallására támaszkodhatnak. Egyetlen rossz döntés is végzetessé válhat. És valami követi őket. De vajon ember, állat vagy szörnyeteg?

Josh Malerman lélegzetelállító debütálása egy letehetetlen, rémisztő és lebilincselő panoráma egy sarkaiból kifordult világról.

Hirdetés