Linszyy értékelése


>!
Linszyy
Colin Duriez: Tolkien és C. S. Lewis

Colin Duriez: Tolkien és C. S. Lewis Egy híres barátság története

Végül azt írja: „Ártalmatlan ember: egy-két pofon helyretenné.”
C. S. Lewis Tolkienról lejegyzett első benyomása

Alapvetően adott plusz hasznos információkat az általam nagyon kedvelt két íróról, így nem bántam meg, hogy elolvastam. De soknak éreztem a rizsát más írókról, akik nem érdekeltek annyira, és az említett könyvekről, amiknek vagy azért nem akartam tudni a teljes cselekményüket, mert még tervezem őket olvasni, vagy mert már olvastam őket.

Én tudtam követni, hogy éppen kiről van szó, és szépen bemutatta a kötet Tolkien és Lewis barátságát abból a nem túl sok anyagból, amivel erről rendelkezünk. Inkább a vallási nézeteiket emelte ki a könyv, de más általuk hitt célokat is megismerhettünk. Tetszettek a kedvcsináló jelenetek a fejezetek elején, és hogy az egymásra tett hatásaikat megismerhettem.


Colin Duriez: Tolkien és C. S. Lewis

Colin Duriez: Tolkien és C. S. Lewis

A fantasy-műfaj két legsikeresebb szerzője J. R. R. Tolkien és C. S. Lewis negyven éven át voltak közeli barátok. Az Oxfordi Egyetem két fiatal oktatóját a középkori irodalom és az észak-európai mitológia szeretete hozta össze. Lewis megtérésében nagy szerepet játszottak a Tolkiennal folytatott beszélgetések, míg Lewis támogatása nélkül sosem született volna meg az évszázad fantasy-trilógiája, A Gyűrűk Ura. Colin Duriez a két író barátságának elbeszélésével kíséri végig intellektuális és hitbeli fejlődésüket és sorsuk alakulását.

Hirdetés