Ashley_Redwood értékelése


>!
Ashley_Redwood
Renée Ahdieh: Harag & hajnal

"Történet csillagos ötös, karakterek szintúgy, a cselekmény magával ragad, kritikus szemmel nézve, képtelen vagyok belekötni.
A borító elképesztő, a gondolatok egyes oldalakon elbűvölnek, miközben kapkodod a fejed, hogy milyen mesés, varázslatokkal teli világba csöppentél. Ráismersz egy-egy Sahrazád mesélte történetre, amely megmosolyogtat. Melengeti a szíved az, amit a regény olvasásakor átélsz.
Miközben azon is izgulsz, hogy mi történik főszereplőinkkel a nehéznek tűnő úton.
Hidd el, hogy egy csoda részese lehetsz! "
Bővebb nyáladzás a blogon:
http://fleurdelivre.blogspot.com/2018/03/renee-ahdieh-h…

3 hozzászólás

Renée Ahdieh: Harag & hajnal

Renée Ahdieh: Harag & hajnal

A véreskezű, ifjú uralkodó birodalmában minden hajnal szívszaggató bánattal köszönt egy újabb szerencsétlen családra. Kálid, Koraszán tizennyolc éves kalifája egy szörnyeteg. Minden éjszaka új feleséget választ, ám amint felvirrad a reggel, selyemzsinórral kioltják a nő életét. Amikor a tizenhat esztendős Sahrazád legkedvesebb barátnője is áldozatul esik, a lány bosszút esküszik, és önként vállalja a következő menyasszony tragikus szerepét.
Éjszakáról éjszakára sikerül bűvöletbe ejtenie férjét varázslatos történeteivel, így kerülve el a végzetét. Lassan felfedezi, hogy Kálid egészen más, mint amilyennek képzelte. A rettegett szörnyeteg valójában egy megkínzott szívű ifjú. Sahrazád kész érzelmei ellenére is bosszút állni Kálidon a megannyi elvett életért. Vajon győzedelmeskedhet szerelmük a mesékből és titkokból szőtt világban?

„A mesék ámulatba ejtő igazgyöngye. Ne lepődjön meg az olvasó, ha egyszer csak elhomályosulnak kezében a lapok, és hirtelen egy perzselő, aranyló homosivatagban találja magát, vagy egy márványoszlopokkal övezett udvaron, fűszeres bort kortyolgatva… El lesz bűvölve, ahogyan velem is történt.” – Marie Lu, New York Times-sikerszerző, a Legend sorozat írónője