kiruu P értékelése


>!
kiruu P
Susan Mallery: Sorsdöntő nyár

Nehezen indult, de a végére felbukkant az igazi Susan Mallery. Ez a könyv sokkal inkább szól a barátságról, egy leszerelt katona nehézségeinek a feldolgozásáról, azaz a poszttraumás stressz szindrómáról, családról, és egy kicsit a szerelemről. Nem a szokásos vicces, könnyed, romantikus Mallery regény.
Az egész történet két lány barátságáról szól és aköré épül. Michelle a szívem csücske lett, mivel PTSD-s betegekkel szeretnék foglalkozni a jövőben, ezért a betegségért tanulok pszichológiát. Csodálatos. Az egész folyamat, amin végigmegy. Határozott, de közben kicsit sértett és megbántott karakter, aki megtalálja az utat a világba. Imádtam, amikor Esély felbukkant, és megmentette. A nevet pedig elraktároztam, a következő menhelyről hozott kutyának nem kell majd nevet találnom. Beleszerettem. :) Jaredbe is. Úúú, az a pasi. Nem is sorolom fel, hogy miért imádtam őt az elejétől kezdve.
A másik oldalon pedig ott van Carly, akinek teletömte a fejét egy rossz karakter. Őt annyira nem szerettem meg, de szép változáson ment keresztül ő is. A lánya nagyon üdítő személyiség, és aranyos. Sam nekem a haver kategóriába esik, de ott kiemelkedő helyet érdemel.
Tudtam, hogy mi a helyzet a negatív karakterekkel, mindkettejükkel kapcsolatban volt megérzésem, ezek be is jöttek. Ezért ez a része a történetnek nagy meglepetést nem okozott. Az öt csillagot azért nem kapja meg, mert nehézkesen indult be a történet. Belecsöppenünk a jelenbe, a múltban történtek csak lassan derülnek ki, így a kép nehezen áll össze. Ezt leszámítva szépen megírt regény családról, barátságról, és egy picit a szerelemről. Meghozta a kedvem újraolvasni a Citrom és osztrigát. :)


Susan Mallery: Sorsdöntő nyár

Susan Mallery: Sorsdöntő nyár

Lehet, hogy Michelle Sanderson erős, független nőnek látszik, de legbelül ugyanaz a sebzett lelkű fiatal lány, aki tíz évvel ezelőtt elmenekült otthonról, és belépett a hadseregbe. Amikor leszerelése után visszatér a kis szeder-szigeti fogadóba, hogy átvegye az örökségét, legnagyobb bosszúságára olyasvalakit talál az igazgatói lakásban, akit soha életében nem akart viszontlátni. Carly Williams és ő régen szinte elválaszthatatlanok voltak, ám egy rút árulás tönkretette a barátságukat. Ráadásulmost úgy tűnik, Carlyt is felelősség terheli azért, hogy a fogadót az árverés réme fenyegeti. A közös cél, a szálló megmentése érdekében a két barátnő fegyverszünetet köt. De ahhoz, hogy túlléphessenek a csalódásaikon, és megtalálják a boldogságukat két remek férfi oldalán, egy sikeres idénynél azért többre van szükségük: némi szerencsére, szerelemre meg egy gyönyörű nyárra…

Hirdetés