Mrs_Curran_Lennart P értékelése


>!
Mrs_Curran_Lennart P
Kim Stanley Robinson: New York 2140

Nem volt egy könnyű olvasmány, és cseppet sem hasonlított az írótól már olvasott könyvre, az Aurórára. A sci-fi jelleg összesen annyiból állt, hogy New York egyik fele víz alatt állt, a másik része pedig szigetet alkotott. Rengeteg gazdasági információt kaptam, ami nem baj, csak nem tudok belőle sokat befogadni, ezért tartott tíz napig átrágni magam a könyvön.
Viszont a szereplők vitték magukkal a cselekményt. Mindannyian egy ház lakói, akik a történet mozgatórugói lesznek. Nem volt nehéz őket megkedvelni.
Vlad, a morcos gondnok és Gen a magas, fekete rendőrnyomozónő voltak a kedvenceim, de a többiekről is jó volt olvasni. A végére egy kicsit átment utópiába, de az ötlet maga nem volt rossz. Több tudományos újdonságot vártam.

4 hozzászólás

Kim Stanley Robinson: New York 2140

Kim Stanley Robinson: New York 2140

Az óceán szintje megemelkedett, és New York városa elsüllyedt.

A lakói alkalmazkodtak az új helyzethez, és New York ugyanaz a nyüzsgő, élettel teli metropolisz maradt, ami mindig is volt – noha örökre megváltozott. Minden egyes utca csatornává vált, minden egyes felhőkarcoló egy szigetté.

Kim Stanley Robinson az egyik épület különböző lakóinak szemén át mutatja meg nekünk, hogyan alakul át világunk egyik legnagyszerűbb városa az apállyal és a dagállyal. És mivé alakul eközben maga az ember.

„Ebben a regényben a főgonosz maga a kapitalizmus.”
Adam Roberts

„Gyönyörű és optimista látomások széles tárháza technológiai és társadalmi változásokról, szembeállítva korunkkal, amikor az emberiség a legnagyobb veszélyt jelenti saját magára.”
The Conversation

Hirdetés