Darkness értékelése


Darkness>!
Jay Kristoff: Godsgrave

Nem tudom, mit érezzek a könyv iránt, mivel egyszerre fog el a bánat és az öröm is, ha rá gondolok. Már az első is egy mestermű volt, de ez a folytatás… még jobb an darabokra tépte a szívemet. Ma egész nap próbáltam megnyugodni, hagytam leülepedni a könyv iránti érzéseimet, így készítve fel magam az értékelésre. Megpróbálom nem csak az imádom, zseniális, fantasztikus stb. szavakat használni.

Az értékelés csupán az első kötetre lesz valamelyest spoileres, a másodikra nem. Szóval… kezdjük az elején! Ebben a kötetben részletes betekintést nyertünk a gladiátorok életében ebben a világban Mia szemszögéből, továbbá az egész Iteryan Republic városaiba elkalandozunk és nagyobb betekintést nyerünk a világba. Már az elején rengeteg új megválaszolatlan kérdés tevődik fel Mia szüleivel, a darkin „fajjal”, a Red Church-csel és minden egyébbel kapcsolatban. Annyi finom utalás van benne, annyi sejtetés, és annyi titok övezi az egész világot, szereplőket, hogy az elmondhatatlan. A gladiátoros téma nyerő nálam. Bár fantasy, de ugyanakkor teljesen hű a Római Birodalom elemeihez. Általában olyan könyvekkel szoktam találkozni, amik inkább nagyban játszanak. Vagyis az egyik főszereplő tuti herceg, király, főúr, vagy valami magas pozícióban lévő személy. Kifejezetten érdekesnek találtam, hogy a gladiátoros részekben Mia mellett rabszolgák voltak a mellékszereplők, akiknek a múltukba láthattunk és érezhettük a szimpátiát, amit Mia érzett irántuk. spoiler

Az egyetlen negatívum, hogy még mindig nem kaptam meg a kellő mágia dózisomat. Beszél itt a hosszú lábjegyzetekben a Mágus Királyokról meg alkímiáról, de a darkin mágia és az albínó ikrek mágiáin kívül még nem volt semmi. Már az első könyv első oldalaitól kezdve azt várom, hogy valaki csiholjon tüzet a két kezével, vagy fagyassza meg a vizet az elméjével, de semmi. Könyörgöm Jay Kristoff bácsi, legyen a befejező kötetben egy picivel több mágikus dolog. *bociszemek*

Hát igen… a vége. A vége kegyetlen volt. Előszörspoiler sírtam. Majd az utolsó 25 oldalt végigbőgtem. Ami az utolsó 25 oldalon történt… pfu… sokkoló. Aki jót akar magának, az ne olvassa el addig, míg meg nem jelenik a befejező rész.

Büszke vagyok magamra, hogy sikerült megállnom az imádatom kimutatását. De azért a végére csak leírom: IMÁDOM!!! ^^


Jay Kristoff: Godsgrave

Jay Kristoff: Godsgrave

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Young assassin Mia continues her journey for revenge in this new epic fantasy from acclaimed author Jay Kristoff.

Jay Kristoff's masterful ability to create immersive universes continues to impress in this new fantasy, which continues where we left off with assassin Mia in her high-stakes quest for revenge.

Mia has found her place among the Blades, but many in the hierarchy think she hasn’t earned it. She’s no closer to avenging her family; in fact, she’s told directly that Consul Scaeva is off limits. But Mia has her own suspicions about the Red Church’s motives.

When it’s announced that Scaeva will be making a rare public appearance at the conclusion of the gladiatorial games, Mia sells herself into bondage to enter the games. Beneath the arena floor, Mia finds new rivals and allies. But as she is forced to kill those she counted as friends on the arena sands, those she trusts begin to question her cause and she’ll be forced to fight for her life with only the assistance of a mysterious shadowy figure.

Set in the world of Nevernight, which Publishers Weekly called “absorbing in its complexity and bold in its bloodiness,” Godsgrave will continue to thrill and satisfy fantasy fans everywhere.

Hirdetés