barbikaunatkozik értékelése


>!
barbikaunatkozik
K. A. Tucker: Ten Tiny Breaths – Tíz apró lélegzet

Furcsa, hogy mennyire nem fűztem hozzá nagy reményeket és mégis, mekkora pozitív csalódás lett.
A szereplők, ha néha volt is túlzás, de egészen életszerű figurák lettek. Voltak háttértörténetek, motivációk. Akik meg nem voltak (még) annyira lényegesek, azzal nem nagyon volt foglalkozva olyan mélyen egyelőre. Kacey érzéseit meg lehet érteni, együtt érezhetünk vele, mert a tüskés felszín alatt egy nagyon szerethető lány lappang, aki nem tudta évekig túl tenni magát a történteken. Trent eleinte furcsa volt számomra, aztán a történet végére ki derült, miért. Azért elég durva, amit össze akart hozni, még ha csakis a jó szándék vezérelte.
A mellékszereplők is imádni valók, köztük egy olyan kedves, aranyos húg, amilyenre minden nagy testvér vágyik, egy aranyos barátnő és annak még édesebb kislánya. Még a sztriptízbárból megismert férfiak is ebbe a kedvelhető kategóriába tartoznak.
A könyv témája sajnos mindennapos dolgokat boncolgat, lásd, halált okozó baleset. Nem lehet róla eleget írni, olvasni, hallani, hogy végre eléggé komolyan vegyék az emberek, a megfelelő prevenció elérése érdekében. Fontos mondanivalók vannak ezzel kapcsolatban a könyvben, valamint a gyász és annak feldolgozásáról ugyancsak érdemben tud beszélni az író.
Csak annyit sajnálok, hogy nem lett valami drasztikusabb befejezése. Rosszra nem kell gondolni, csupán annyira, hogy mondjuk többé nem találkoztak, de az idő múlásával Kacey élete Trent nélkül is a megfelelő vágányba sodródott, vagy találkoztak egyszer, az utcán, csak futólag és odabiccentettek egymásnak, nyugtázva a felépülésüket. De romantikus könyv lévén, ez nehezen kivitelezhető, én is belátom.
Minden esetre nagyon ajánlott olvasmány.


K. A. Tucker: Ten Tiny Breaths – Tíz apró lélegzet

K. A. Tucker: Ten Tiny Breaths – Tíz apró lélegzet

Négy évvel ezelőtt Kacey élete borzalmas fordulatot vett, mikor egy részeg sofőr miatt elvesztette szüleit, a barátját és a legjobb barátnőjét. A baleset emléke még mindig kísérti, még mindig hallja édesanyja utolsó lélegzetét, és nem akar mást, mint hátrahagyni a múltat. Kacey és tizenöt éves húga, Livie, két buszjeggyel felfegyverkezve maga mögött hagyja a michigani Grand Rapidsot, hogy mindent újrakezdjen Miamiban. Először alig tudnak megélni, de Kacey nem aggódik. Ő mindennel elbír – kivéve titokzatos szomszédjával az 1D lakásból.

Trent Emersonnak ragyogó kék szeme van és mély gödrécskéi az arcán, mikor nevet. És hibátlanul egyensúlyozik a jó fiút a veszélyestől elválasztó, ellenállhatatlan vonalon. Tragikus múltja miatt Kacey eldöntötte, hogy senkit sem enged közel magához, de a kettejük közötti vonzalom tagadhatatlan, és Trent minden eszközt felhasznál, hogy bejusson a Kacey szívét védő falak mögé – akár még egy olyan titokról is hajlandó lerántani a leplet, ami mindkettejüket tönkre teheti.

Hirdetés