pveronika értékelése


>!
pveronika
R. K. Ryals: Sex & Such

R.K. Ryals ismét képes volt meglepni! Amikor a kezembe vettem ezt a könyvet, én egy humoros romantikus komédiára számítottam, de ez attól sokkal-sokkal több volt! Helyette megkaptam az egyik legkiemelkedőbb 'coming of age' történetet, amit valaha olvastam!

Amethyst August Nelson számára 6. lánygyermekként egy apa nélküli családban sohasem volt egyszerű feladat érvényesülni. Éppen ezért az évek során egy eléggé határozott fellépésű, élénk természetű lánnyá cseperedett.
Archie Leopold Smathers 11 éves korukban költözik az utcába, és a lány egyből úgy dönt, hogy ha törik, ha szakad, ő lesz a legjobb barátja, márpedig amit Amy eldönt, az úgy is lesz. :) Leo és Amy attól a naptól kezdve legjobb barátokká válnak, és 18 éves korukra együtt élnek át minden családi gondot, szívfájdalmat és számos boldog pillanatot tele nevetéssel, zenével és persze képregényekkel. :)
A csütörtök az ő estéjük, amikor minden héten beszöknek az egyik szomszéd hölgy udvarára, aki aznap esténként táncórákat tart. Azokon az estéken a sötétségbe borult udvaron, amelyet csak az ablakon kiszűrődő fény világít meg, ők ketten táncolnak, beszélgetnek és ez az a néhány óra, amikor nem léteznek titkok közöttük, és amikor mindenkinek őszintének kell lennie. Egy nagy csalódást követően egy ilyen estén kéri meg Amy Leo-t, hogy ő legyen az, aki elveszi a szüzességét, hiszen ő az, akiben legjobban bízik a világon. Ez a kérés persze nemcsak, hogy sokkolja a fiút, de az is félő, hogy a kapcsolatuk örökre megváltozna tőle…

Imádtam a szereplőket! A képregényboltot üzemeltető Bob, Amy fura családja a 6 ékszerekről elnevezett lánnyal és a fura szomszédok legalább annyira a szívemhez nőttek, mint maga Amy és Leo. Minden egyes karakter brilliánsan volt megformálva! Tetszett, hogy Amy kicsit másképpen látja a világot, mint mások, és hogy amikor rádöbben, hogy nem minden olyan rózsaszín a világban, mint ahogyan azt ő látja, mindent megtesz, hogy segítsen a legjobb barátján és a furcsa szomszédain. Tetszett a könyvben lévő művészet és zene, és az, hogy az írónő mennyire jól be tudta mutatni egy kissé összezavarodott tinédzser gondolatait. A borító sajnos szerintem nem lett annyira erős, de a belső tartalom annál kiemelkedőbb!

Nagyon egyedi volt az egész történet. Amikor az ember azt hinné, hogy egy kis cuki, aranyos könyvet vesz a kezébe, R. K. Ryals nevetve csavar egyet a történeten, hogy aztán egy igazán mély, komoly üzenetet hordozó, egyedi hangulatú kötettel lepje meg az olvasóit. Annyi minden volt ebben a könyvben, ami miatt úgy érzem, hogy minden fiatalnak el kellene olvasnia! Ez egy történet családról, barátságról, szerelemről, álmokról és önmagunk megtalálásáról. Őszintén ajánlom!

2 hozzászólás

R. K. Ryals: Sex & Such

R. K. Ryals: Sex & Such

Vivacious and outgoing, Amethyst August Nelson is the youngest daughter in a family of six girls. All named after jewels and the months they were born. Being the youngest in an all girl family isn't easy. It sucks. It's hard to stand out in a sea of high heels. So when she meets Archie Leopold Smathers in the fifth grade, he seems like the perfect friend; a guy and an only child. Who could ask for more?

Senior year, and they're still best friends. It's been a give and take relationship full of comic book mayhem, video games, and sneaking across lawns.

Until an embarrassing experience with the star quarterback has eighteen-year-old Amethyst asking Leo to take her virginity, and it puts a whole new spin on their friendship. Can their friendship survive beyond the boundaries of desire and unexpected revelations?

Thursday night dance confessions, a neighborhood full of quirky characters, and a comic book store full of off-the-wall advice will teach these two about life, love, sex, and each other in a way they never expected.

It takes more than one person to help Amethyst find herself. It takes a neighborhood.

Excerpt:

„You know something?” he asked. I peered at him, our eyes clashing before sliding away. „You can always count on me. You do know that, right?”

My heart heavy, I studied his profile. „You can always count on me, too.”

Leo had been spending most of our friendship protecting me from things, and that scared me. What happens to a friendship when that protection is gone?

NOTE: This is a coming of age new adult book that contains adult language and content.

Hirdetés