tonks értékelése


>!
tonks
Helen Fielding: Bridget Jones babát vár

Ka-taszt-ró-fa!
Bridget Jones az életem része, szerettem én a harmadik filmet is (és most valószínűleg megnyugtatásképp újra is fogom nézni), de ezt a könyvet nagyon nem bírtam – pedig kellemes meglepetés volt eleinte, hogy teljesen más a kettő.
Ami jó, hogy vicces volt és nem csak Bridget csetlés-botlásai szolgáltatták a humorforrást, na, de a többi….? Daniel beletuszkolása a sztoriba végig egészen kínos volt, Tom-ból pszichiáter lett (a legnagyobb WTF), Bridget szingli barátai mind alkoholisták, elbaltázott muffin (kivert a víz), Magdára és Jeremyre szavaim sincsenek* és még folytathatnám. Mark és Bridget működött együtt, de ennyi. Fielding kínjában már mindent összehordott, csak legyen már meg a könyv-terjedelem (és a jogdíjak). Tényleg inkább a filmet nézzétek meg.
És tudom, hogy a fordító kezébe sokan nem adnának könyvet fordítani, de ezzel a két mondattal nagyon nem tudtam mit kezdeni (vagy Fielding humor faktora tolódott el valami nagyon kellemetlen irányba):
„Ejakulálhatok csak egy percig a löncs tárgyában?” (egy kimért, idős hölgy mondja)
„Most pedig: kalapok, faszinátorok! Ők lennének az új fülbevaló?” (ööö, mi?)

* spoiler

4 hozzászólás

Helen Fielding: Bridget Jones babát vár

Helen Fielding: Bridget Jones babát vár

Bridget Jonest egyre többet kínozzák az Önelégült Anyák, folyton figyelmeztetve rá, hogy ketyeg a biológiai órája: most kell szülnie, ha még szülni akar valaha. Meg hát maga Bridget is már mindenhol terhes anyákat lát. Igaz, továbbra sem veti meg az italt, és ez hallucinációkat is okozhat – de ez biztos, hogy folyton klasszikus Bridget Jones-os helyzetekbe sodorja őt. Mondjuk, romantikusnak látszó röpke kalandokba.
És egyszer csak Bridget azt gyanítja, hogy elkezdődött nála a klimax. De egy terhességi teszt hamar kideríti, hogy nem erről van szó. Bridget terhes! Áldott állapotban van! Igaz, nem egészen úgy esett meg a dolog, ahogy álmodott róla, de attól még boldog. Már amennyire boldog lehet a kismama, akinek agyában az ultrahangos vizsgálat és a terhestorna megható (vagy épp vicces) pillanataiban is egyre az dörömböl az agyában: „De ki az apa?”

Hirdetés