Elhaym értékelése


>!
Elhaym
Fábián Janka: Búzavirág

Imádom, amikor megismerhetem, hogy éltek régen az emberek, hogy élnek olyan helyeken, amit nem ismerek, vagy személyesen nem is szeretnék soha megtapasztalni. Érdekel, hogy bírják a legkilátástalanabb, legreménytelenebb körülmények között is. Utána mindig elfog az az érzés, hogy az én helyzetem nem is olyan rossz. Lehetne sokkal rosszabb is, ha máshol, más időben élnék.
Bővebben:
https://elhaym.wordpress.com/2018/02/28/fabian-janka-bu…


Fábián Janka: Búzavirág

Fábián Janka: Búzavirág

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Emíliát már kislányként elbűvöli a színpad varázsa, és az akkoriban még újdonságnak számító mozgókép. Udvarlójával, Vincével még egy amatőr filmet is forgatnak a lány főszereplésével, amellyel kapcsolatban nagyratörő terveik vannak. Ám a Nagy Háború kitörésekor a fiút elviszik katonának, Mimi pedig ápolónőként utazik ki a frontra, hogy megkeresse szerelmét…

A háború végeztével Mimi mindenét elveszíti: a vőlegényét, az egészségét, még színészi karrierje is derékba törni látszik. A lány azonban nem adja fel – többek közt Vince emlékéért is elhatározza, hogy beteljesíti régi álmukat, és rövid kitérők után Hollywoodban próbál szerencsét. Pálóczy Emília hamarosan Mimi Hamiltonként ünnepelt sztár lesz a kor filmcsillagainak oldalán, de vajon a sikerekben és csillogásban megtalálja-e az elveszített boldogságot?

Fábián Janka Búzavirág című regényében az Ághfay-kúria újabb nemzedékének sorsát követhetjük végig a huszadik század első évtizedeiben.

Hirdetés