kudit P értékelése


>!
kudit P
John Cure: A fekete esernyős férfi

Újabb nagy melléfogás. Egy könyv, amiben egy eredeti van, hogy Magyarországon, és nem csak Budapesten játszódik. Az X-akták, a Men in Black, Daniken és isten tudja, még minek a keveréke, jól megsózva, paprikázva némi occultizmussal, kis teozófiával és nagy adag moralizálással. Van benne két oldal rosszul sikerült lágy pornó, nagy adag hamis érzelmeskedéssel nyakonöntve. Minden hamis benne.
Hogy miről is szól a könyv? Hát arról, amiről a fülszövegben olvashatunk: jönnek a gonosz földönkívüliek, de mi majd jól megmutatjuk nekik. Gyerekkorom végtelenített vicce jut róla eszembe: “Huszonkét tepertős pogácsa jön a Vereckei szoroson át, hogy elfoglalja a magyarok kenyerét és borát.”
Hogy milyenek a figurák? Kétdimenziósak. Hogy milyen a stílus? Lapos.
A könyv pedig vaskos.


John Cure: A fekete esernyős férfi

John Cure: A fekete esernyős férfi

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

1980-ban Dobogókőn egy magára hagyott gyereket találnak az erdőben. A kisfiú állami gondozásba kerül, ahol – a nevelők legnagyobb döbbenetére – furcsa dolgokat produkál: alvás közben lebeg az ágya felett, előre megjósolja a közeljövő eseményeit, valamint csupán az érintésével képes halott állatokat visszahozni az élők sorába. Aztán egy hideg, téli napon három öltönyös férfi elviszi magával…

2015-ben több magyar nagyvárosban – ahogy a világ számos pontján – különös hangokat lehet hallani. Az apokaliptikus hangról (Apokalipszis Harsonái) készült videók elárasztják az Internetet. A hangokat követően az esetek helyszínén minden alkalommal felbukkan egy titokzatos férfi, aki a legnagyobb melegben is fekete, jól szabott öltönyt és kalapot visel, kezében pedig egy fekete esernyőt tart. Azok, akik találkoztak vele, az arcvonásaira egyáltalán nem emlékeztek, de az feltűnt nekik, hogy a kortalannak tetsző, kifogástalan modorú és öltözetű férfi lábán mindig poros volt a cipő.

Egy kelet-magyarországi kisvárosban öt különös alak figyeli és elemzi titokban a város lakóit: Kristálygyerekeket keresnek. Egyik célpontjuk Szofi, a fiatal hobbifotós újságírólány, aki legjobb barátjának segítségével kutat a különös hangok után. Nyomozásuk során nem csak elfojtott, egymás iránti érzelmeikkel kell szembenézniük, de hamarosan üldözött vadként az életükért kell küzdeniük, mert egy távoli galaxis katonái, és a magyar titkosszolgálat is rájuk vadászik.

Elképzelhető, hogy idegen civilizációk titkos bázisai találhatók a Földön már az idők kezdete óta? Kik azok az elnyűtt ruhájú alakok, akik minden helyzetet pár lépéssel előttünk már ismernek? Akik érintésükkel vagy tekintetükkel képesek fájdalmat okozni, teljesen lebéníthatnak, és az emlékeinket is törölhetik?

És mi van akkor, ha a dinoszauruszokat elpusztító aszteroida egy űrhajó volt, és a Földön mi magunk vagyunk az idegenek?

A népszerű szerző, John Cure új regénye, izgalmakkal és különös eseményekkel teli misztikus sci-fi thriller, ami torkon ragadja, és egy pillanatra sem ereszti az olvasót.

Hirdetés