Sister értékelése


>!
Sister
Erica Bauermeister: Tedd meg magadért!

Az eleje nagyon tetszett, jólesett belesimulni ebbe a lírikus hangvételű történetbe. Az írónő másik könyvét is olvastam már, ennél fogva ismertem a stílusát. Sajnos ezzel egyetlen problémám van: egy idő után telítődöm vele.

Legjobban a velencei feladatot élveztem, ott tényleg úgy éreztem, hogy ott vagyok. Láttam a gondolákat, ahogy szelik a csatornákat, a galambokat, a kifeszített ruhakötélen száradó darabokat, a színeket, amik körülvették a világra (újra) rácsodálkozó Sarat. Bárcsak a többi is ilyen élő és élénk lett volna! Akkor nyugodt szívvel adnék több csillagot is, így viszont marad a három és fél.


Erica Bauermeister: Tedd meg magadért!

Erica Bauermeister: Tedd meg magadért!

Egy újabb felejthetetlen történet az életről, a szeretetről és a barátság erejéről az „Ízek életre-halálra” sikerszerzőjétől.

Kate ünnepi vacsorára várja a barátnőit seattle-i otthonába. Most először gyűlnek össze mindannyian azóta, hogy meggyógyult súlyos betegségéből. Az öröm pillanataiban a vendégei felvetik, hogy valami őrültséggel kellene megünnepelnie az újraszületését, s rábeszélik, menjen el arra a vadvízi evezős túrára a Grand Canyonba, amit a lánya nézett ki kettejüknek.
Kate beleegyezik, de csak azzal a feltétellel, ha az elkövetkező egy évben a többiek is megtesznek valamit, ami új, nehéz vagy ijesztő; és ők sem választhatják meg a saját feladatukat, ő fogja kijelölni mindegyiküknek. A barátnők attól tartanak, hogy Kate például hegyet mászni küldi el őket, ám az általa kiosztott feladatok ugyanolyan visszafogottak és meglepőek, mint az asszony maga. A személyre szabott, látszólag teljesen hétköznapi tevékenységek – kenyérsütés, kertrendezés, könyvselejtezés, utazás, tetováltatás és gyalogtúra – nem fizikai, sokkal inkább lelki próbatételt jelentenek, mert általuk szembe kell nézniük a saját félelmeikkel, tévhiteikkel, gyengeségeikkel.
A melegséggel, humorral és bölcsességgel átszőtt könyv az életigenlésről szól és a lélek mélyére hatol.

Hirdetés