pveronika értékelése


>!
pveronika
L. H. Cosway: A Crack in Everything

L.H. Cosway ismét egy különlegesen szép történetet hozott el nekünk barátságról, szerelemről, gyászról és arról, hogy a fény a legkisebb résen is képes bejutni, ha engedjük neki. Feledhetetlen könyvélmény volt.

A 17 éves Evelyn Flynn és a 18 éves Dylan O’Dea Dublin egy nem túl előkelő részén éli az életét. Bár látásból ismerik egymást, de soha nem beszéltek még. Azonban egy délután Dylan Evelyn lakásában talál menedékre a helyi banda elő, akik mindenáron be akarják őt szervezni a csapatukba. Evelyn és Dylan innentől kezdve barátokká válnak, és Evelyn legjobb barátjával Sam-el, és Dylan barátaival Amy-vel és Conor-ral egy nem mindennapi baráti társasággá verbuválódnak. Dylan és Ev kapcsolata lassan el kezd mélyülni, azonban álmaik nem is különbözhetnének jobban. Dylan mielőbb el akarja hagyni a lepukkant helyet, ahol élnek, és ahol végig kellett néznie édesanyja halálát és édesapja depresszióba süllyedését, és mielőbb Amerikába szeretne költözni. Evelyn azonban mindaddig Dublinban látja a jövőt, amíg MS-el küzdő nagymamája egy otthonban ápolásra szorul, és soha nem hagyná őt egyedül. Kettejük útja tehát teljesen más irányba tart, ők mégis kétségbeesett próbálnak egymásba kapaszkodni. Azonban a sors olykor más utat szán az embernek, mint ahogy azt ő eltervezi…

Nagyon szép, komoly témákat érintő, és érzelmekkel teli volt ez a sorozat, és be kell vallanom, nem kevés könnycseppet ejtettem az első kötet olvasása során. Egy ilyen befejezést követően persze nem is volt kétséges, hogy egyből el kell olvasnom a 11 évvel később játszódó második részt is, amely méltó lezárásának bizonyult Evelyn és Dylan szívfacsaró történetének.

Az írónő stílusa ez alkalommal is levett a lábamról, és nagyon tetszett, ahogy az illatokkal és az olvasó érzékeivel játszott. A fő- és mellékszereplőket is igazán megkedveltem. Mindannyian más miatt voltak különlegesek, és egytől egyig igazán feledhetetlen karakterek voltak.

Összességében különleges volt ez a történet, és talán még a szerző Still Life With Strings című könyvét is képes volt felülmúlni, amely az egyik kedvenc könyvem, úgyhogy ez igazán nagy szó tőlem. :) Mindenképpen ajánlom!


L. H. Cosway: A Crack in Everything

L. H. Cosway: A Crack in Everything

Life used to be simple.

I was a city girl with humble dreams. Then Dylan O’Dea broke into my flat, held me against the wall and told me to stay quiet.

It was like in the movies, where the universe zeros in on a single scene. I looked into his eyes and knew he was going to change me.

For Dylan, the sky was always falling. He showed me how our world is a contradiction of beauty and ugliness. How we choose to ignore the awful and gloss over it with the palatable. How you need just a tiny drop of something unsavoury to create every great scent.

Pretty deep for a pair of teenagers living in a block of council flats in inner city Dublin, right? Probably. But we weren’t typical. We both had our obsessions. Mine was growing things, Dylan’s was scent. He taught me how to use my nose, and I introduced him to the magic of flowers.

I had no idea that one day he’d build an empire from what we started together. But before that, there was love and happiness, tragedy and epic heartbreak…

My name is Evelyn Flynn and I’m going to tell you about the crack in everything.

***A Crack in Everything is Book #1 in L.H. Cosway’s Cracks duet.***

Hirdetés