bonnie9 +SP értékelése


>!
bonnie9 +SP
Dániel András: Mit keresett Jakab az ágy alatt?

Kicsibácsi ide, Smorc Angéla oda, nekünk a kuflik jelentik Dániel Andrást. Egészen pontosan a kuflik jelentik a „szeretjük Dániel Andrást” (a többiekkel nem igazán találtuk meg a közös hangot). Ezért a sok pozitív értékelés ellenére mégis kissé félve kezdtem olvasni, nem tudván, mire is számíthatok. Mert azért mégse sejtet túl sok jót a sötét ágy mélye, és lássuk be Dániel András egyedi rajzstílusa nem kifejezetten fedi az általánosan elfogadott „szépség” fogalmát. Bevallom attól tartottam, talán pont ezektől a rémektől fognak majd rémüldözni a gyerekek. És most jön a pillanat, ahol illedelmesen bocsánatot kérek a rossz előítéletekért és az utóbbi idők legkellemesebb csalódásaként könyvelem el Jakabot és ágyának titkait.
Ez egy nagyon-nagyon jó könyv.
Játszik, gondolkodtat, megnevettet és mindezt olyan kuflisdánielandrásosan.
Már csak a böngésznivalókkal órákig el tudnám foglalni magam (igen, én a felnőtt :), és a gyerekeim szintén), de a változatos feladatok a könyv végéig folyamatosan fenntartják a figyelmet. Pont ugyanannyit tudunk, mint Jakab, se többet, se kevesebbet, így együtt játszhatunk, keresgélhetünk vele.
Amit külön kiemelnék még a „miért tetszik” listáról, azok a pozitív mondanivalók. Az egyik kedvencem a Tintapatron nővérek. Igenis keressük meg mindenkiben a szépet, legyen azt bármilyen nehéz megtalálni. :)
Egyedül a tegeződést hiányoltam. A gyerekek a feléjük történő magázódással nem igazán tudtak mit kezdeni, még nem értették a humorát, én meg most nem voltam ráhangolódva.


Dániel András: Mit keresett Jakab az ágy alatt?

Dániel András: Mit keresett Jakab az ágy alatt?

Jakab a szobájában játszik. Billenős teherautóját, Klárikát tologatja, amikor szörnyű dolog történik… Klárika felborul, és az üveggolyók begurulnak az ágy alá. Az ágy alatt bizony sötét van, nagyon sötét. Jakab fél – de mégis bemászik! Ebből a gyönyörű, hatalmas, böngészőszerű mesekönyvből kiderül, hogy az ágy alatt igaziból egy új, színes és izgalmas világ rejtőzik. Ott van persze a rémisztő Hómama meg a Szőrizéke, de talán mégsem kell tőlük annyira félni! És rajtuk kívül még rengeteg csodálatos hely a vízibusz pályaudvartól a Nyalókába Ragadt Legyek Szabadtéri Múzeumáig. Aki ismeri Dániel András szokatlan és végtelenül mulatságos lényekkel és eseményekkel benépesített színpompás és bizarr világát, az nem fog csalódni ebben az esztrádkönyvben – ami egyszerre böngésző, mese, interaktív képeskönyv. Aki nem ismeri, az pedig ne halogassa, kössön vele közeli ismeretséget, jól fog járni!
5 évnél idősebb gyerekeknek és felnőtteknek

Hirdetés