ViveEe P értékelése


>!
ViveEe P
Stephanie Garber: Caraval

Vegyesek az érzéseim, nem rossz könyv ez, de nem mondanám, hogy hű de jó volt.
Valószínűleg a fő gond, hogy a hangulat, és főképp a Caraval első két napja nekem Alice csodaországban szerű volt. Amit nagyon nem szeretek. Picit el is vette az egésztől a kedvem, mert már az eleje sem tetszett túlzottan.
Aztán, mondjuk közrejátszhat, hogy végre kezdtem meggyógyulni kezdte olvastatni magát a történet. Volt izgalom a sok alagútban, a sok fura szerzetben, érdekes volt, hogy minek mi az ára. Juliant is nagyon megkedveltem, pedig én még mindig nehezen hiszem el, hogy spoiler
De még így is érdekes volt, bár nem nagyon tudtam átérezni Scarlett dolgait. Felépítette szépen az író az okokat, de nekem ez picit kevés volt indoknak, hogy mire ez a nagy rohanás.
A vége meg hatalmas csalódás. spoiler
Éreztem a fülszöveg alapján, hogy ez nem az én könyvem lesz, és sajnos nem is varázsolódtam el.
Még, hogy ez csak egy játék… Pff..

2 hozzászólás

Stephanie Garber: Caraval

Stephanie Garber: Caraval

Scarlett Dragna eddig még egyetlen napot sem töltött távol attól a kicsi szigettől, ahol ő és a húga, Tella, hatalmaskodó, kegyetlen apjuk keze alatt felnövekedtek. A történet azzal indul, hogy az apa házasságra kényszerítené Scarlettet, ami egyszeriben véget vetne a lány hosszú évek óta tartó álmodozásának a messzi szigeten zajló Caravalról, a földkerekség legvarázslatosabb előadásáról, amelynek közönsége szintén a játék résztvevőjévé válhat.
Azonban épp ebben az évben végül megérkezik a várva várt meghívó, amiről Scarlett annyit álmodozott. Tella elhatározza, hogy elmegy a Caravalra, és egy titokzatos matrózzal elraboltatja Scarlettet is. Csakhogy amint odaérnek, kiderül, hogy Tella eltűnt: az ő elrablója a Caraval ördögien mesteri szervezője, Legend. Scarlett hamarosan megérti, hogy a húga az idei Caraval kulcsfigurája, az egész játék körülötte forog: az lesz a győztes, aki Tellát megtalálja.
Scarlett többször is végighallgatja a figyelmeztetést: bármi is történjék a Caraval során, az mind csak a fantasztikusan kidolgozott előadás része, de ő, szegény, még be se lépett, máris bábuként kezd lépkedni a mágia és a szívfájdító szerelem sakktábláján. Hanem akármi is a Caraval, valóság vagy sem, neki mindenképp meg kell találnia a húgát, mielőtt véget érne a játék utolsó, ötödik éjszakája, máskülönben a beinduló veszélyes dominóhatásra Tella örökre eltűnik a világból.
Isten hozott, légy üdvözölve a Caravalban! De légy óvatos, nehogy túl messzire röpítsen a képzeleted!

Hirdetés