budvigszandi P értékelése


budvigszandi P>!
J. K. Rowling: Harry Potter and the Goblet of Fire

Nagyon jót tett ennek a résznek az újraolvasása. Sok részletet kevertem a filmes verzióval, és a mellékszereplők (pl. Bagman, Karkaroff, Crouch) történetére se emlékeztem pontosan. Ráadásul még azt se tudtam kibogozni, hogy spoiler, annak ellenére, hogy tudtam, hogy ő áll egyes dolgok mögött.
A Trimágus Tusa már elsőre is megfogott az izgalmaival, de most is legalább annyira izgultam és élveztem a próbákat, a bált és a rengeteg új varázslatot. A szereplők rengeteget fejlődnek és természetesen ebben a részben is van kit utálni spoiler :D Sajnálom, hogy a filmben kevés szerepet kapott spoiler, ráadásul, ha jól emlékszem, Winky – aki azért egyáltalán nem elhanyagolható a történtekben – benne se volt. Mrs Weasley-vel kapcsolatban kettős érzéseim voltak, mert spoiler. Az utolsó 100 oldal pedig egyszerűen elképesztő. Itt kezdődik el minden úgy igazán. spoiler
Angolul, eredetiben még mindig persze kicsit más jobb? az élmény, mint magyarul, de ahhoz továbbra is tartom magam, hogy a fordítói munkák egyik legjobbika a magyar verzió.

>!
Scholastic, New York, 2013
734 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780545582957 · Illusztrálta: Mary GrandPré

J. K. Rowling: Harry Potter and the Goblet of Fire

J. K. Rowling: Harry Potter and the Goblet of Fire

Read by Jim Dale Running time: 20 hrs., 30 mins. 17 CDs. Harry Potter returns to Hogwarts for his fourth year of magical adventures in Harry Potter and the Goblet of Fire. This year Harry turns 14 and becomes interested in girls – one in particular. And with Dark Magic comes danger, as someone close to Harry dies. You'll have to listen to learn more! The audio is available on July 8th.

Hirdetés