Black_Dawn P értékelése


>!
Black_Dawn P
Gabriel Wolf: A napisten háborúja

Eddig nagyon tetszik ez a könyv. Még nem fejeztem be, de gondoltam, megemlítem. Már most tudom, hogy ezt el fogom később még egyszer olvasni. Annyi jó rész van benne, hogy már most visszakívánkozom bizonyos párbeszédekbe, mert olyan jó hangulatuk van és olyan viccesek. :)

update 2018.02.13.
Nem is írok róla még kritikát. Inkább újraolvasom előtte és majd aztán!

update 2018.02.15.
Továbbra sem tudok szabadulni ettől a könyvtől, mert nagyon magával ragadott!
Olyannyira, hogy megkértem a szerzőt, hogy hadd készítsek vele interjút róla.
Az eredmény itt látható:
https://moly.hu/karcok/1059102
(A linket a szerző engedélyével illesztettem be ide.)


Gabriel Wolf: A napisten háborúja

Gabriel Wolf: A napisten háborúja

A gordikánok nem ismerték a sötétet. Nem ismerték a rosszat, a gonoszságot, a szomorúságot. Világukban a szeretet irányított mindent. Gotas, a teremtőjük annyira hatalmas volt, hogy gonosz ikertestvérét, Satogot elűzte az általa teremtett bolygóról. Megtiltotta neki még azt is, hogy a bolygó közelébe merészkedjen, így az ott élők nem is hallottak róla soha…

…civilizációkkal később a gordikánok félig élő, félig gép (holttestekből összerakott) robot-madarakat használnak hulladékuk és halottaik elszállítására, úgynevezett Keselyűket. A Keselyűk kiviszik a hulladékot az űrbe és Napjukba dobják elégni.
A gonosz Satog több ezer éve a bolygó közelében ólálkodott, várva a megfelelő alkalomra ahhoz, hogy romlásba taszíthassa Gotas szeretett világát…
Egyszer, amikor évezredek után végre alkalom kínálkozik, Satog elfog egy Keselyűt, és éltető, sötét szikrát gyújt szemében, megfertőzi a gonosz tudással. Ez az egy apró kezdet elég ahhoz, hogy minden rosszra kezdjen fordulni.
A félig élő, félig holt, robot Keselyűk öntudatukra ébrednek és tönkreteszik, elpusztítják saját világukat. Ez sem elég nekik, el akarják pusztítani a Napistent is, mert őket már a sötétség hajtja és nincs szükségük fényre.
A Napisten nem tud elbánni az ekkorra már hihetetlen méreteket öltött gonosz Keselyű-sereggel és technológiájukkal. Emberi alakot öltve menekülőre fogja hát. A Keselyűk pedig nyomába erednek!

Bolygókon, korokon és tereken át, időben oda és vissza ugrálva kezdetét veszi a monumentális harc, a soha véget nem érő üldözés.
Kezdetét veszi a „Napisten háborúja”!

Hirdetés