White13 értékelése


>!
White13
Patik László: Anna, édes

Imádtam! :-D

Anna nem egy túl bonyolult csajszi, édesanyja pedig khmm..igencsak határozott nő, akinek mindenről van véleménye. MINDENRŐL.
Ha éppen nincs, akkor főz. Vagy előveszi a rumot és tölt. A panelban, a konyhaasztalnál ülve. Aztán ismét lesz vélemény mindenről.

Nagyon sokat nevettem és mosolyogtam, Patik László jó humorral megírt regénye csodás tükre a mai társadalomnak.

5 hozzászólás

Patik László: Anna, édes

Patik László: Anna, édes

Anna csak élni szeretné az életét. Arról nem tehet, hogy beleszeret egy nála harminc évvel idősebb férfiba. Legalább lenne gazdag! A mama persze tudja, mitől döglik a légy. Lánya már rég magazinok címlapján viríthatna, jómódú pasikkal flörtölhetne, és ehhez természetesen az ő tanácsait kérhetné ki. A fitt ötvenes hölgy saját kispolgári miliőjében a legnagyobb úriasszony. Különlegeseket főz, és érdekes módon egyengeti lánya karrierjét. Így aztán a család kapcsolatba kerül felsőbb körökkel, majd belekeveredik egy kis hamisítási ügyletbe. Mindezt végigkíséri Márta néni, aki egy érintés alapján tudja, kinek mennyi az adótartozása, és ki ül majd kinek a bűnéért. Anna egy igen jól sikerült kalandja után titokban világsztár lesz, a papája egy másik véletlen folytán magas pozícióba kerül. Aztán hirtelen mindenkinek fenekestül felfordul az élete.
Patik László nagyon is aktuális őrült meséje pillanatról pillanatra más és más szituációba sodorja az olvasót. Mintha egy szürreális, tragikomikus magyar rémálom kellős közepébe csöppentünk volna: szorongunk, miközben folyamatosan röhögünk magunkon, a kisszerűségünkön, és azon, hogy nálunk ez az egész nem is annyira abszurd.

Hirdetés