Roszka  értékelése


>!
Roszka
Bíró Szabolcs: Ragnarök

Gondoltam olvasok egy jó kis vikinges történetet. Nem lett volna ez rossz, ha kicsit bővebb lére van eresztve.
A végére teljesen elhatalmasodott bennem az érzés, hogy ez esti mese felnőtteknek.
Jó, adva van az alaptörténet, hogy a sárkány elpusztítja a falujukat és bosszút állnak, de….
Bemennek egy faluba, kiirtanak mindenkit, majd tovább mennek, azután megint ugyan ez máshol. Engem speciel jobban érdekelt volna a szereplők élete, múltja. Főleg a berserkeré.
Lehet megfertőződtem Hobb lelkisebb, elemzősebb történeteivel, vagy ép a tv-ben futó Vikingek című sorozattal, de én többet vártam.
Igaz ez az első könyvem Bíró Szabolcstól, de szerintem lesz még több is, csak más elvárásokkal.

2 hozzászólás

Bíró Szabolcs: Ragnarök

Bíró Szabolcs: Ragnarök

Valamikor a IX. század elején egy csapat svéd viking útnak indul, hogy tűzön és vízen átkelve megbosszulja otthona elpusztítását. Mindnyájan emlékeznek még rá, mikor szűnt meg az élet egykor virágzó falujukban, Eldhärden és környékén: amikor Nídhögg, a fekete dög megjelent, mindent letarolt, majd eltűnt az ismeretlenbe.

Kilencujjú Gudleif és huszonkét vakmerő embere felkerekedik, hogy a Vågbrytare fedélzetén nekivágjon az ismeretlennek, megkeresse a szörnyet, és a saját fészkében végezzen vele. Útjuk ismeretlen vizeken, idegen földeken és éjsötét erdőkön keresztül vezet, miközben az ő nyomukban is ott liheg egy titokzatos, sebezhetetlen harcos, aki Tyr Pajzsát viseli.

Bíró Szabolcs, a magyar középkor megszállottja ezúttal tőle szokatlan témával lepi meg olvasóit: a Ragnarök történelmi alapokon nyugvó középkori fantasy, egy véres saga a bosszúról, a tűzről, és arról, hogy észak fiai gyakran keményebbek és kikezdhetetlenebbek, mint a skandináv acél.

Hirdetés