Xoxoribizli P értékelése


Xoxoribizli P>!
Jordi Llobregat: Vesalius titka

Egész idő alatt borsódzott ettől a könyvtől a hátam!!
https://media3.giphy.com/media/26hiti2K3LDCmKQjC/giphy.gif

Napokig kézenfogva kellett kísérgetni a lakásban…
Gyenge idegzetűeknek spoiler nem igazán ajánlom a könyvet.
A borítója gyönyörű, a beltartalom izgalmas, de én majdnem infarktust kaptam félelemben tőle!
A gyilkosságok nagyon szemléletesen voltak leírva, a holttestekkel egyetemben. Nem mondhatnám, hogy ilyen szintű rálátást szerettem volna.
Az vitathatatlan, hogy fenntartotta az érdeklődést spoiler.
A végére pedig egy akkora csavart vágott a fejemhez a szerző, hogy ha addig azt hittem ez egy nagyon kidolgozott könyv, ezután már nem is találtam rá kifejezést.
Ez egy fantasztikus könyv volt, de az is biztos, hogy én az életben nem fogom mégegyszer a kezembe venni.

6 hozzászólás

Jordi Llobregat: Vesalius titka

Jordi Llobregat: Vesalius titka

Barcelona, 1888 májusa. Alig néhány héttel az ország első világkiállításának megnyitója előtt több fiatal lány borzalmasan megcsonkított holttestére bukkannak. Sebeik egy feledés homályába merült, régi átkot idéznek.

A könyörtelen gyilkos utáni hajszába három civil is belekeveredik. Daniel Amat, az Oxfordban élő fiatal tanár, aki különös körülmények között meghalt édesapja miatt tér vissza Barcelonába. Bernat Fleixa, aki újságíróként dolgozik a Correo de Barcelonánál, és leghőbb vágya egy olyan esetről írni, amely végre híressé teszi. Az orvostanhallgató Pau Gilbert, akinek minden lépését súlyos titkok övezik. A gyilkos kézre kerítése érdekében ők hárman egy olyan 16. századi anatómiai kézirat nyomába erednek, amely merőben megváltoztathatja a tudomány állását.

Jordi Llobregat 2015-ös regénye az egyik legváratlanabb és legnagyobb sikert arató történelmi krimi volt Spanyolországban. A megjelenését követően több mint tizenöt országban keltek el a kiadás jogai, többek között az Egyesült Államokban is.