cintiatekla P értékelése


>!
cintiatekla P
Blaine Harden: Menekülés a 14-es táborból

Blaine Harden: Menekülés a 14-es táborból Észak-Koreából a szabadságba

Az egész könyv megdöbbentő tényekkel van tele, aminek olvasása közben azért elgondolkodunk azon, hogy a mi apró problémáink mégsem annyira komolyak vagy fontosak ahhoz képest, hogy Észak-Koreában mi zajlik. A könyv másik erőssége szerintem az, hogy ténylegesen bepillantást enged Szin szabad mindennapjaiba, és a küzdelmeibe, hogy hogyan hagyja hátra a múltját, ami egyáltalán nem könnyű.

Bővebben: http://teklakonyvei.blogspot.hu/2018/01/blaine-harden-m…


Blaine Harden: Menekülés a 14-es táborból

Blaine Harden: Menekülés a 14-es táborból

Észak-Korea elszigetelt, korrupcióval sújtott és atomfegyverekkel felszerelt ország. Kényszermunkatáboraiban mintegy 150-200 ezer politikai fogoly raboskodik, az áldozatok száma szintén több százezerre tehető. Ezen lágerek kétszer annyi ideje léteznek, mint ameddig a szovjet Gulág fennállt, és közel tizenkétszer annyi ideig, mint ameddig a náci koncentrációs táborok.
Sin Donghjok az első észak-koreai rab, aki kényszermunkatáborban látta meg a napvilágot és sikerült megszöknie. Gyermekkorát egy nagyfeszültségű szögesdróttal körülvett lágerben töltötte. Mivel nagybátyjai állítólag bűnt követtek el, az állam őt is bűnözőnek tekintette genetikailag, és teljes jogfosztottságban tartotta.
Sorsa az államgépezet rendelkezése értelmében örökös kényszermunka volt. Első emléke egy kivégzés, és anyjára mint versenytársra tekintett a mindennapi élelemért. Tizenhárom éves korában beárulta anyját és testvérét, akik szökni akartak. A fiút megkínozták, majd szeme láttára anyját felakasztották, testvérét pedig agyonlőtték.
Blaine Harden könyve Sin Donghjok huszonhárom éves rabságának és szökésének története.
„Szeretet, együttérzés és család: Sin előtt ismeretlen fogalmak voltak. Isten sem tűnt el vagy halt meg számára: egyszerűen nem hallott róla.”

Hirdetés