Gombolyag értékelése


>!
Gombolyag
Gabriel Wolf: A napisten háborúja

Egy történet a barátságról, a kitartásról és a hitről. Hitről a felsőbb hatalmakban, egymásban és önmagunkban.
Így tudnám összefoglalni talán a mondanivalóját, ami engem megfogott benne. Ebben a könvyben ugyanis találtam ilyet. Nagyon színesek a karakterek és élnek. Olyan volt ezt a könyvet olvasni, mintha egy nagyon látványos, szórakoztató mozifilmet néztem volna, ami bizony meg is hatott néha. :')
„Az Ördög és az Isten barátsága” című fejezetben igazán meghatott az a gondolat arról a bizonyos csillagról. Még most is kicsit elszorult a torkom, amikor eszembe jutott.
A mélység mellett tele van ez a történet humorral és jópofa jelenetekkel. A szereplők állandóan húzzák, heccelik egymást.
A kedvenc ilyen motívumom talán a bérgyilkos és az ork barátsága. Szörnyű, hogy mit művelnek egymással. :) Még a legkilátástalanabb helyzetben is tudják oltogatni egymást és oldani ezzel a feszültséget. De leginkább az ork. Ő lett azt hiszem a kedvencem.
Velük kapcsolatos a kedvenc jelenetem is, amiből idéztem:
Amikor a bérgyilkos négykézlábra állva röhög az erdőben! :) Nagyon jó fejek. Egyébként ez a bérgyilkos ráadásul egy igen jó pasi is. Azért ezt női olvasóként hadd ne hagyjam már ki! :)))
A borító pedig fantasztikus! Szendrei Tibor festette, ha jól láttam. Azt hiszem, már hallottam korábban a nevét. Most már tudom, hogy nem hiába. :)


Gabriel Wolf: A napisten háborúja

Gabriel Wolf: A napisten háborúja

A gordikánok nem ismerték a sötétet. Nem ismerték a rosszat, a gonoszságot, a szomorúságot. Világukban a szeretet irányított mindent. Gotas, a teremtőjük annyira hatalmas volt, hogy gonosz ikertestvérét, Satogot elűzte az általa teremtett bolygóról. Megtiltotta neki még azt is, hogy a bolygó közelébe merészkedjen, így az ott élők nem is hallottak róla soha…

…civilizációkkal később a gordikánok félig élő, félig gép (holttestekből összerakott) robot-madarakat használnak hulladékuk és halottaik elszállítására, úgynevezett Keselyűket. A Keselyűk kiviszik a hulladékot az űrbe és Napjukba dobják elégni.
A gonosz Satog több ezer éve a bolygó közelében ólálkodott, várva a megfelelő alkalomra ahhoz, hogy romlásba taszíthassa Gotas szeretett világát…
Egyszer, amikor évezredek után végre alkalom kínálkozik, Satog elfog egy Keselyűt, és éltető, sötét szikrát gyújt szemében, megfertőzi a gonosz tudással. Ez az egy apró kezdet elég ahhoz, hogy minden rosszra kezdjen fordulni.
A félig élő, félig holt, robot Keselyűk öntudatukra ébrednek és tönkreteszik, elpusztítják saját világukat. Ez sem elég nekik, el akarják pusztítani a Napistent is, mert őket már a sötétség hajtja és nincs szükségük fényre.
A Napisten nem tud elbánni az ekkorra már hihetetlen méreteket öltött gonosz Keselyű-sereggel és technológiájukkal. Emberi alakot öltve menekülőre fogja hát. A Keselyűk pedig nyomába erednek!

Bolygókon, korokon és tereken át, időben oda és vissza ugrálva kezdetét veszi a monumentális harc, a soha véget nem érő üldözés.
Kezdetét veszi a „Napisten háborúja”!

Hirdetés