mate55  értékelése


>!
mate55 
Claire Douglas: Lány a mólón

Van-e borzasztóbb, nyomasztóbb érzés annál, amikor hajszál választ el az igazságtól? S vajon van-e borzasztóbb, ha eközben hajszál választ el a tévedéstől is? A régi bűnök nem évülnek el, sőt, egyre nyomasztóbbá válnak. Jó és rossz, tisztátalan és tiszta, nő és férfi, gyermek és felnőtt, igaz és hamis, (el)hinni vagy kételkedni. A történet kibontása, a főszereplő hölgy folyamatos falakba ütközése annyi cselekményszálat indít el a jelenben és a változó nézőpontú flashbackek spoiler felidézése révén a múltban, hogy féltem, indokolatlanná és értelmét vesztetté válik a nyomozás eredeti célja. Végül aztán helyükre kerültek a szereplők, az egyre gyorsabbá és izgalmasabbá váló cselekmény megtalálta a maga ütemét, megmentve ezzel, a szürke hangulatú, múltat feszegető és a krimi műfajának minden tekintetben megfelelő könyvet. A történelem keveredik a szereplők múltjának titkaival, és lassan bontakoznak ki azok az események, melyek miatt………egykori barátok. Izgalmakat ezúttal a beszélgetős pillanatok adják, nem pedig az akciók, így a könyv képes volt visszahozni valamicskét az évtizedekkel ezelőtt virágzó, rejtvényfejtős krimik világából. Egy szisztéma egy előre meghatározott szabályrendszer alapján, hasonlóan ahhoz, ahogy Agatha Christie regényei is születtek. Elsőre talán csodálkozunk, de ha mögé nézünk, vagy kiismerjük a módszert, már korántsem leszünk annyira meglepődve a végén. A krimi írásához, viszont tagadhatatlanul ért az írónő, mert a gyilkos személye lassan, izgalmasan bontakozik ki, és több gyanúsítottan keresztül juthatunk el az igazi tettesig.


Claire Douglas: Lány a mólón

Claire Douglas: Lány a mólón

Húsz évvel ezelőtt…
A huszonegy éves Sophie egyik éjszaka eltűnik. Semmi nyom nem marad utána, csak egy edzőcipő a roskatag régi mólón és kongó űr legjobb barátnője, Frankie szívében.

Húsz év múlva…

A tenger partra dob egy holttestet. Sophie bátyjának unszolására Frankie visszamegy a tengerparti kisvárosba. Elárasztják az emlékek, melyeket a tragikus eset óta próbál elfelejteni.
Vajon mi történt pontosan Sophie-val azon az éjszakán? És vajon tudja-e valaki, hogy korábban mit követtek el ők ketten Sophie-val ugyanazon a mólón?

Frankie hátborzongató leveleket kap, és mindenütt Sophie kísértetét véli felfedezni. A régi ismerősök ellenségesek vele szemben, mintha mindenki elhallgatna előle valamit.

Pedig valaki tudja az igazságot…

Hirdetés