Annamarie P értékelése


>!
Annamarie P
Kertész Erzsi: A küldetés

Azt hiszem azt elmondhatom, hogy nem találkoztam még olyan gyerekkel, aki egy hógömböt nézegetve, ne képzelte volna el, hogy ott bent minden megy a maga rendje s módja szerint. A házban bent ropog a tűz, a gyerekek favonattal játszogatnak, az anya süti az almás pitét, az apa bütykörészik mellettük, s az egész kis kuckót belengi a fahéjas alma illata. Egy kis sziget ez a hófödte világban.
Így aztán senkinek nem lesz nehéz feladat elképzelni azt, hogy ez a mese egy hógömb belsejében kezdődik, egy hegyen, a Panthera-n, illetve benne. Mint a legtöbb világban, itt is két ellentétes erő feszül egymásnak, az inspirátorok,és a szabotőrök akarata. Az inspirátorok feladata, hogy az emberek világában teljesítsenek szolgálatot, jó ötleteikkel új találmányok felé ösztökéljék őket. A szabotőröknek pedig meg kell akadályozni a feladat végrehajtását.
A következő küldetést Jácintnak kell végrehajtania, aki a történet elején egy forrófejű gyermek. Pedig most nem egy egyszerű feladatról lesz szó, hiszen csak az imént derült ki, hogy nagy valószínűséggel egész csodálatos világukat lekicsinyítették, és egy hógömbbe zárták. Jácint nem egyedül indul útnak, hanem kivételesen kap maga mellé két, azaz három segítőt is. Rozi nénit, aki az emberek világából ragadt itt a sorozat első kötetéből, Mihályt, aki ugyan nem inspirátor, de őrzői feladattal bír, és egy kutyának nevelt vadsakált, Pajkost.
Az ő csodálatos kalandjukról szól ez a könyv.
Az elején kicsit izgultam, mert a rövid fejezetek különböző oldalról indulnak. Egy szál, ami Jácint cselekedeteit mutatja, egy, ami a szabotőrök felől közelít, egy, ami a hegy tetejéről, Mihálytól. Szerencsére ezek a vonulatok szépen összedolgozódnak, nem jelenthetnek nagy gondot az ifjú olvasóknak sem. A történet szépen csordogál a maga medrében, a csapat sorra oldja meg a kihívásokat, már hátra is dőlhetnénk a karosszékünkben, amikor
izgalmas csavarral kell szembenéznünk. A történet a végére sem laposodik el, minden szál megnyugtatóan el lesz dolgozva, miközben mindannyian tudjuk, hogy folyt.köv.


Kertész Erzsi: A küldetés

Kertész Erzsi: A küldetés

A Panthera – A hógömb fogságában az utóbbi idők egyik legnagyobb könyvsikere – és máris itt a folytatás!
A küldetés című második részben kiderül, hogy a lakatlannak hitt hegy, a párduc alakú Panthera egyáltalán nem lakatlan.
Hogy mi köze lesz a már megismert csapatnak és Rozikának, a rettenthetetlen portás néninek a furcsa hegylakókhoz? Hogy mi a feladata Jácintnak, az ifjú inspirátornövendéknek, és tulajdonképpen ki is Aura, a titokzatos szabotőr lány? Hogyan törnek ki a lekicsinyített hógömbből, és vajon mi lehet az a bizonyos küldetés, amit ha nem sikerül teljesíteni, az lelassítja a Fejlődés Kerekének forgását?
Mindez kiderül az izgalmas, fordulatos sorozat legújabb részéből, mert a kalandok most sem érnek véget.
Még mindig ezt olvasd a Rumini után és a Időfutár előtt!

Hirdetés