Niko_oka értékelése


>!
Niko_oka
Emily Murdoch: Ha megtalálsz

Nehéz szavakba önteni azt az érzelmi kavalkádot, ami nemcsak olvasás közben, hanem jóval utána is elönti az embert, amikor a könyv (fő)hősére, Carey-re gondol.
Egy makacs realista hang persze kikönyökölve belőlem azt mondja: „Ilyen nincs. Egy ennyi idős kölyöklány nem gondolkozhat, érezhet, cselekedhet ilyen éretten. A csodálatos megmenekülés és az ezt követően végbement változások túl cukormázasak ahhoz, hogy hihetőek legyenek.”
De az igazság az, hogy szívem mélyéből azt kívánom minden Carey-hez és Jenessához hasonló kislánynak: csomagolják a lelküket vattacukorba. Lehet, hogy ésszerűtlen, lehet, hogy irreális – de így helyes, így igazságos. Minden áldozat megérdemelné a kompenzációt, az új élet lehetőségét.
Egyszerre sír a lelkem és ujjong a szívem ettől a történettől: megérintett. Emily Murdoch olyan tehetséggel forgatja a tollát, hogy a nevét muszaj mélyen bevésnem az emlékezetembe!
Kedves @mate55: ezt az olvasmányélményt Neked köszönhetem! Igazán hálás vagyok a kiváló értékelésedért, amivel felcsigáztad az érdeklődésem!


Emily Murdoch: Ha megtalálsz

Emily Murdoch: Ha megtalálsz

Vannak dolgok, amelyeket lehetetlen magad mögött hagyni…

Egy lepusztult lakókocsi egy nemzeti park végtelen erdősége mélyén. A hely, amit a tizenöt éves Carey az otthonának hisz. Csak a fák oltalmazzák őt és a húgát, Jenessát, miközben mentálisan beteg anyjuk hosszabb-rövidebb időre egyedül hagyja őket, mígnem egyszer csak végleg eltűnik az életükből. A lányokat az apjuk találja meg, és visszaviszi őket a gimik, a ruhák és a helyes fiúk zavarba ejtően sziporkázó világába.
Míg a hatéves Jenessa könnyen alkalmazkodik az új helyzethez, Carey-nek szembe kell néznie azzal, miért rejtette el őt az anyja tíz évvel ezelőtt egy erdő közepén. Mindeközben kísérti a múltja… a sötét múltja, amely megmagyarázza, miért némult el Jenessa már egy éve. Jobb lenne mindent elfelejteni és tovább lépni. De Carey jól tudja, közel kell tartania magához a húgát és még közelebb a titkot, mert ha kiderül, az veszélybe sodorhatja mindkettőjüket.

Emily Murdoch Arizonában él férjével és örökbe fogadott kutyáival. Napjait egy menedékhely üzemeltetésével tölti, ahol vágóhídról megmentett lovakkal és szamarakkal foglalkozik. Éjjelente gyertyafénynél ír, lejegyezve mindent, ami a nap folyamán megihlette. A Ha megtalálsz az első regénye.

Hirdetés