Balázs_Erőss értékelése


>!
Balázs_Erőss
China Miéville: Vastanács

Geeeez!!! Hogy képes valaki, akinek ennyire hiperaktív a fantáziája, ennyire unalmas, már-már élvezhetetlen könyvet összehozni?
Csak úgy röpködnek a lehetőségek, gellert kapnak mindenen, de pont, mint az egyszeri birodalmi rohamosztagos (Reg.T.M.), egy sem talál el semmit! A rajongók, különösen az elvakultak, most nyilván elindulnak a kiegyenesített kaszákért, de az élet kegyetlen és kemény, mint az orosz tél.
Ez a könyv olyan, mint a legtökéletesebb szerszám, amit a lehető legalkalmatlanabb módon használnak munkára. Éppen ezért, szívem szerint mínusz 5 csillagot adtam volna, de ehhez hozzá kell adnom hat és fél csillagot az elképesztően gazdag és beteg fantáziája miatt. Az eredmény így lett másfél.
Csak véresszájú rajongóknak ajánlom.


China Miéville: Vastanács

China Miéville: Vastanács

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Eljött a lázadások és forradalmak ideje, a konfliktusoké és az intrikáé. Új-Crobuzont egyaránt fenyegetik külső és belső erők. Nyílt háborút vív Tesh komor városállamával, ugyanakkor utcáit elégedetlenkedők tömegei árasztják el. A népes metropolisz a pusztulás szélére sodródott. És a felfordulás kellős közepén egy titokzatos, álarcos alak forradalom lángját szítja, hogy aztán a legváratlanabb helyeken szökkenjen szárba az erőszak vérvirágja.
Lázadók kis csoportja hagyja el kétségbeesésében a várost, hogy a külvilág veszedelmeivel bátran szembeszállva fölkutassa az utolsó reménységet, mely talán már csak a legendákban létezik. Elérkezett Új-Crobuzon létének legkritikusabb pillanata. És a suttogások szerint még valami. Eljött a Vastanács ideje.

Az angol új furcsák vezéralakja Bas-Lag-trilógiájával nem csupán a fantasyirodalmat helyezte 21. századi alapokra, de magát a regény műfaját is. Ezzel a kötetével zárul a ciklus, mely a Perdido pályaudvar, végállomással kezdődött, és az Armadával folytatódott.

Hirdetés