Klodette értékelése


>!
Klodette
Ernest Cline: Ready Player One

Miközben olvastam és nagy nehezen eljutottam a harmadik fejezetig, az volt az első gondolatom:
Hűha! Ez bizony nem nekem való. Ennyire nem vagyok kocka! Sőt.
Úgy volt, hogy abbahagyom és nem folytatom, mert habár az alapötlet tetszett és a szereplők is szimpatikusak voltak, az a sok számítógépes utalás teljesen kikészített.
Aztán úgy döntöttem, hogy nem hagyom annyiban a dolgot, mert érdekel, ráadásul a film előzetese nagyon ütős, szóval elhatároztam, hogy beosztom a fejezeteket és minden nap annyit fogok elolvasni, ami még vállalható és biztosan nem unom meg.
Így történt hát, hogy ma végül végül sikeresen befejeztem. Jelentem elolvastam és tulajdonképpen tetszett. Egész jól kiforrta magát a végére. Nem volt eget rengető és új kedvencet sem avattam, de arra tökéletesen megfelelt, hogy kicsit kimozduljak a komfortzónámból és megtapasztaljak, megismerjek valami újat.
Tetszett a világfelépítés, ráadásul simán el tudtam képzelni, hogy valamikor a jövőben tényleg ilyen helyzetben lesz majd az emberiség és még azt is elhittem, hogy valamikor lesz egy hasonló virtuális világ.
Nekem néha kicsit olyan volt, mintha az OASIS valamiféle továbbfejlesztett Facebook lett volna, James Halliday személyében meg néha az idős Mark Zuckerberg-et láttam.
Kicsit kiborító és fárasztó volt a sok 80-as évekbeli popkulturális utalás, de egy idő után sikerült megszoknom őket és utána már nem is zavartak annyira. Megértettem persze, hogy a regény alapja pont erre épült, szóval tulajdonképpen elkerülhetetlen volt.
Mindenképpen megérte végül elolvasni. Remélem végül eljutok a moziba és láthatom majd a filmet, mert nagyon kíváncsi vagyok rá. Az előzetes ígéretes és nagyon látványos, bár most, hogy már ismerem a könyvet, látszik, hogy sok mindent megváltoztattak benne.

Bővebben pedig: https://klodettevilaga.blogspot.hu/2018/01/konyvkritika…

3 hozzászólás

Ernest Cline: Ready Player One

Ernest Cline: Ready Player One

EGY VILÁG LÉTE FOROG KOCKÁN.
EGY KÜLDETÉS A VÉGSŐ NYEREMÉNYÉRT.
FELKÉSZÜLTÉL?

2045-öt írunk, és a valóság elég ronda egy hely. Az emberiség nagy részéhez hasonlóan Wade Watts is azt a kiutat látja zord környezetéből, hogy bejelentkezik az OASIS-be, a világméretű virtuális valóságba.

Amikor az OASIS tervezője meghal, ördögi feladványsort hagy maga után, melyek megfejtéséhez a popkultúra megszállott ismeretére van szükség. Aki először megfejti mindet, az örökölheti hatalmas vagyonát – és egyben az OASIS feletti hatalmat.

Wade oldja meg az első feladványt, és ezzel életveszélybe kerül. Egyes játékosok ugyanis még a gyilkosságig is hajlandóak elmenni a mesés nyeremény megszerzéséért. A játék ezzel megkezdődik, a túlélés egyetlen módja pedig a győzelem.

Hirdetés