schummyka értékelése


schummyka>!
Andrew Ballantyne: Az építészet

A könyv előszavából: Ebben a kis könyvben azt próbáljuk meg bemutatni, hogyan működik, hogyan hat az építészet. Az épületek védenek az időjárás viszontagságai ellen és teret adnak mindennapi életünk gyakorlati mozzanatainak, ám „építészet” nem létezhet kulturális dimenzió nélkül – s ez gyakran elkerüli figyelmünket. Kötetünk első fejezete azzal foglalkozik, hogy miként függenek össze az épületek önmagukról alkotott képünkkel. A második fejezet arról szól, hogyan hasonulnak egymáshoz az épületek, hogy ezáltal a megfelelő üzenetet közvetíthessék agy adott kultúra „beavatottjainak”. A harmadik fejezetben azt vesszük szemügyre, mi tesz bizonyos épületeket kulturálisan fontosabbá másoknál. – ez tökéletesen jellemzi is. Továbbá 25 (fekete-fehér) ábra található benne magyarázattal (azaz épület neve, helyszín, építész neve és az is hogy mikor épült)
Kisebb méretű könyv (kb. 18x11 cm), szóval egy pár óra alatt el lehet olvasni az egyébként nagyon jól megírt (lefordított) szöveget.
(Azt még hozzá kell tenni, hogy eléggé „hullámzó” a könyv ára…én pár éve Alexandrás nyár végi akcióban jutottam hozzá pár100 forintért – annyit mindenképp megér a könyv! :) #egynapalatt


Andrew Ballantyne: Az építészet

Andrew Ballantyne: Az építészet

Az építészet című könyv tartalma:
Az ember egyéniségét az a kultúra formálja, amelyben felnő, amelybe – akár tudatosan, akár tudattalanul – maga is belekapcsolódik. Az építészeti kultúrával az is nap mint nap találkozik, aki ritkán olvas könyvet, csak véletlenül hall zenét és nem jár múzeumba. Andrew Ballantyne megmutatja, milyen üzeneteket küldenek felénk az építészek és az épületek, hogyan értelmezhetjük ezeket mi, és hogyan élhetjük mindennapi életünket a barátságos vagy éppen zord házak között. A könyv mindeközben bevezeti az olvasót az építészeti stílusok, módszerek és funkciók rejtelmeibe is.

Hirdetés