Morgiana értékelése


>!
Morgiana
Steiner Kristóf: Kristóf lakomái

Steiner Kristóf: Kristóf lakomái Vegán kalandozás a világ körül

Na jó…hogy mondják azt, hogy valaki totál belezsongott egy könyvbe?? Most olvasom nem is tudom hanyadjára, és kb. a könyv háromnegyedét bejelöltem, hogy meg szeretném csinálni:)
Pink drink – csillagos ötös, pipa
szábih szendvics – szintén
narancsszín leves – okés
nyers red velvet – nyammnyamm:)
És akkor még ott van az aubergine au vin, a malabi, a zsíros deszka, a hamis ananász cukkiniből, a zöld lecsó, a mentás zöldborsó és a strata, hogy csak párat soroljak fel a felsorolt receptek közül:)
Amin meglepődtem, hogy szinte majdnem minden beszerezhető egy átlagos szupermarketben (na jó, a tahinit azért keresni kell máshol) és ami jó, annyi kreatív alternatívát kínál, hogy szerintem megtriplázhatod a receptek számát.
A bevezetőt átugrottam, Kristóf egy kicsit még mindig sokat beszél, és nagyon sok mindent elmondott az előző kötetében, szóval nekem annyira nem volt érdekes, de aki most ismerkedik a vegán konyhával, annak nagyon hasznos.
Tényleg mindenkinek ajánlom, nem csak vegánoknak, hanem olyan konyhatündéreknek is, akik szeretnének egyszer-egyszer húsmentesen enni.
Könnyű, olvasható és gyorsan elkészíthető receptek, nagyon szép fényképekkel együtt, megéri átlapozni.


Steiner Kristóf: Kristóf lakomái

Steiner Kristóf: Kristóf lakomái

A bohém vándorcigány lét és a hedonista kulinária számomra kéz a kézben járnak. Tekeregve a nagyvilágban, erdőn-mezőn, tengerparton és nagyvárosokban, barátok bérelt apartmanjában és sokcsillagos szállodák ipari konyháiban főzve is abban hiszek, hogy egy aprócska kempinggáztól egy kis elektromos sütőn át egyetlen vágódeszkáig és egy közepesen éles késig bármi alkalmas arra, hogy sokfogásos terülj-terülj asztalkámat rittyentsen, akinek kedve szottyan.
Legújabb szakácskönyvemben olyan lakomák receptjeit osztom meg, amelyek elképesztő sebességgel készülnek el – bárhol, bármikor. Jó étvágyat és jó utat kívánok a mediterrán térség, a balkán, a Közel- és Távol-Kelet mesés ízeivel – ahogy az Kristóf konyhájában lenni szokott: csakis vegán módra, de sosem csak vegánoknak.

„Egy sparhelt, egy minisütő, kétszer két kéz és több mint nyolc zseniális fogás – ez fogadott engem és húgomat Kristóf tel-avivi lakáséttermében. Ő és párja, Nimrod tökéletes példái annak, hogy minimalista körülmények között is fantasztikus ételeket készíthetünk. Sikerült egy húsimádóval megszerettetni a vegán ételkultúrát. Toda raba!” Krausz Gábor séf

„Kristóf ételei olyanok, mint ő maga. Élettel vannak tele: fűszeresek és szenvedélyesek. Olyan szakácsok ételeit fogyasztom szívesen, akikről tudom, hogy hozzám hasonlóan missziónak tekintik a főzést, a finomabbnál finomabb ételek alkotását. Kristóf személyében olyan barátra leltem, akivel rivalizálás helyett inkább kölcsönösen inspiráljuk egymást, vegán életmódunkkal pedig utat mutathatunk azok számára, akik még nem ismerik a növényi ételekben rejlő megannyi kreativitást, a csodálatos és változatos ízvilágot. Könyvét ezért mindenkinek ajánlom, sok-sok szeretettel, mert tudom, hogy ő is azzal töltötte meg.” Stőhr Gréta vegán séf

„Ha életem utolsó vacsorája lenne is, a desszertnél felcsapnék vegánnak, és biztosan a kesudiós »sajttortát>a húst is hússal>Azt egyétek, amit előtökbe adnak!? – Pál apostol. Egyetértek.) De azt hiszem, mert megtapasztaltam, hogy ha Kristóf főzne nekem, egész maradék életemben vegetáriánus – sőt vegán! – tudnék lenni, maradni. Mert nem veszi el az élvezetet, hanem hozzáad.” Dr. Vekerdy Tamás pszichológus, író

Hirdetés