Daremo értékelése


Daremo>!
Kozma Réka (szerk.): Érints meg!

Kozma Réka (szerk.): Érints meg! …lelki cseppek hétköznapokra!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Összességében minden novella tetszett, mindegyik adott valamit vagy szórakoztatott, nagyon kellemes olvasmány volt, és külön öröm, hogy az amatőr szerzők bekerülhettek egy ilyen kötetbe. Mindegyik írás egy kicsit másképp mutatta be a szerelmet, más részét fogta meg, emiatt lett különleges ez a kötet és egyben nagyszerű olvasmány. Csak egy-két mondatot írnék külön-külön az összes novelláról.

On Sai novellájában imádtam, ahogy az általa megálmodott fantasy-világ összekapcsolódik a miénkkel, a főszereplő mesélési stílusa pedig folyamatos vigyorgásra késztetett, imádtam. :)

Sebestyén Kinga novellája is tetszett, egyrészt a felépített világról nagyon szívesen olvasnék még nagyobb terjedelemben is, másrészt igazán életszerűen jelenítette meg, hogy az érzelmek hogyan találnak utat egy olyan világban is, ahol nem lenne szabad nekik. Nagyon emberi ábrázolás, beszippantott.

Nyírő Szabinának imádom a leírásait, de tényleg, szerintem maga a varázslat, amit ő művel a szavakkal. Sokszor azon kapom magam, hogy csak ízlelgetem a szavakat és a szókapcsolatokat, öröm elemezni, hogyan játszik ilyen mesterien a magyar nyelvvel. A novellában megjelenő szerelem is különleges, egyedi.

Róbert Katalin írása megmosolyogtatott, egy újszerű, szeretetreméltó megjelenítése volt a vámpíroknak, egyszerre mintha a mi valóságunknak is görbe tükröt mutatott volna. Szerintem az egyedi bemutatásmódja az erőssége ennek a novellának. Nem olvastam még nagyon az írónőtől, de most emiatt minél hamarabb szeretnék.

V. K. Bellone nagyon érzékletesen mutatja be a tengert és a különleges mitológiai világot. Egyszerre gyönyörű a tengerhez fűződő viszony, és fájdalmas a szerelem és a régi otthon hívó szava között őrlődő tündér élete.

Csikász Luca története nagyon különleges volt a lelki társakkal, engem valahogyan jóleső nyugalommal töltött el a gondolat, hogy a jelen életbeli hibáinkat talán egy következőben semmissé tehetjük, még akkor is, ha én alapvetően nem hiszek ilyesmiben. Egyszerűen úgy írta le ezeket az író, hogy még én is elhittem.

Kiscsatári Zsófia novellájának világáról szintén többet olvasnék, nagyon különleges. Az írás azt mutatta be, hogy még lehetetlen körülmények között is a szeretet, a család bármit kibír és bármit megold, igazán megható írás.

Kemese Fanni elég egyedi módon mutatta be a szerelmet, felüdülően más volt a kötet többi részéhez képest. Kicsit felkavaró írás, amiben ezúttal nem győzött a szerelem, erősebb lett a becsvágy, de ezzel együtt is elgondolkodtató a novella.

Helena Silence írása arról szólt nekem, hogy nem várhatjuk tátott szájjal a sült galambot, ha az életünk jobbá tételéről van szó. Fontos üzenetet rejtett ez a novella, és amilyen sötét hangulattal belengve kezdődik, olyan bájosan ér véget.

Eszes Rita egy tiltottnak tűnő szerelem beteljesedését mutatja be, ami éveken át kitartott, márpedig az ilyen erős érzéseknek nem szabad gátat szabni, és végül ezt a szereplők is megértik. Tetszett, hogy milyen jól mutatja be ezt a nehéz kapcsolatot, helyzetet.

Istók Anna írása egy új oldalról fogja meg a szerelmet, a szerelem után hagyott ürességet. Többször olvastam el ezt az írást, mert mindig találtam benne valami újat, mindig kiváltott belőlem gondolatokat.

Novák Vica írásában a szerelem igazán kedves, Párizs szinte megelevenedett előttem, és a novella azt mondja el, hogy néha meg kell tenni bizonyos lépéseket a boldogságunkért. „Akkor is, ha őrültség.”

Itvás Éva betegeskedő filmrajongó lányát imádtam! Igen, ilyen is tud lenni a szerelem: dagadó gombóc a torokban, kellemetlenül hevesen verő szív, gyomorgörcs – de a viszonzott szerelem mindezt eltünteti.

Rácz-Stefán Tibor története egyrészt a páros miatt volt különleges (két férfi első találkozásáról szólt), másrészt attól, hogy én ennek ellenére is teljesen ismerősnek éreztem a helyzetet. Egyszerűen jól rávilágított, hogy semmiféle különbség nincs hetero és homoszexuális ember között, én legalábbis ugyanúgy éreztem magam minden első randim előtt és alatt, mint Boldi . És ettől lett olyan fantasztikus az egész.

Miklóssy Niki is különleges szerelmet mutatott be, két fiatal lányét, ahogy elmerülnek a bűnben. Szerintem ez az írás is nagyon valóságszerűen mutatta be, milyenek lehetnek az első tétova lépések, milyen érzés egy falu megvetésével szembenézni – és hogy milyen az, amikor mégis győz a szerelem.

Nagy Roxána méhei levettek a lábamról! Egyszerre volt egy kedves szerelmi történet két egymásra találó fiatalról, és különleges a méhészélet bemutatása miatt.

Misz Anna írása tökéletes zárója volt a kötetnek. Egyszerre kicsit bohókás és szívfájdító az idős pár meséje, nagyon szerettem.


Kozma Réka (szerk.): Érints meg!

Kozma Réka (szerk.): Érints meg!

Szerelemfalatkák, lelki cseppek hétköznapokra!

Mit tennél, ha mindig ott éreznéd a bőrödön a lelki társad fizikai sérülését,
és minden életben hozzá vezetne az utad?
Vagy ha boszorkányként el tudnád lopni a húgod arcát?
Milyen érzés lehet szoborként beleszeretni egy élőbe?
Vágytál már méhek közé az első randin, álmodoztál a szerelemről francia utcákon?
Milyen színű lehet a hiány, a szerelem, a vágy?
Tizenhét novella, tizenhét szívdobogtató történet!
A szerelem sokféle: néha érzéki és szenvedélyes, máskor derűs, gyakran keserédes, de mindenképpen csodálatos.
Az antológia első fele a fantázia világába kalauzol el, míg a második fele a valóságban mutatja be, milyen lenyűgöző, ha valaki elrabolja a szíved.
Az Érints meg! pályázat tizenkét nyertes írása.
A kötetet tovább gazdagítják On Sai, Helena Silence, Kemese Fanni, , Róbert Katalin és Rácz-Stefán Tibor novellái.

Engedj a csábítás bűvöletének!

Hirdetés