Noro  értékelése


Noro >!
Anthony Ryan: A láng légiója

A sárkányok már évezredek óta az emberi fantázia birodalmának kedvencei. Sokáig megmaradtak emberfeletti lényeknek, amelyek a kegyetlen szörnyeteg vagy a bölcs félisteni lény szerepét játszották, de mindenképpen csodálatot keltettek. Néhány évtizede bukkantak fel az első olyan irodalmi kísérletek, amelyek letaszították a sárkányokat a trónjukról, szolgának vagy hátasnak kiáltva ki őket. De talán még egyetlen szerző sem ment olyan messze e teremtmények modernizálásában, és a ma népszerű, sötétebb hangvételű fantasyhez igazításában, mint Anthony Ryan. Nála a sárkány ugyanis haszonállat, amelyet varázserőt hordozó véréért tenyésztenek. De amint a sorozat második részéből kiderül, a hüllőket egy kissé alábecsülték…

Akárcsak az első kötet, ez a könyv is kitűnő képviselője a kortárs epikus fantasynek, amely nem szégyell tudományos és technológiai ötleteket ötvözni egy remek mágiarendszerrel, valamint a vadkapitalista gyarmatosító világnézettel. Hősei vállalkozók és részvényesek, varázslói szerződéses munkások, a világot pedig talán csak egy feltaláló képes megmenteni. A megismerhető világ tovább bővül: Lizanne új küldetése a Birodalom mélyére vezet, ahol még dacolnak az új korszakkal, és egy belterjes nemesség kezében van az irányítás. Clay egy elveszett civilizáció nyomait követi, és meglepő tudásra tesz szert a sárkányok és a romlottak eredetéről. (És amikor azt írom, hogy „meglepő”, akkor olyasmire gondolok, amire még veterán fantasy rajongók se nagyon gondolnának.) Végül első kézből nyerhetünk betekintést a romlottak (a sárkányok által megfertőzött mutánsok) életébe is – róluk most csak annyit, hogy ők volnának az a bizonyos légió a címből, és náluk ötletesebb „sötét sereggel” már rég találkoztam.

Ryan stabilan tartja az első kötetben felállított szintet, továbbra is végtelenül fantáziadús, a története soha nem lassul és mindvégig izgalmas, hősei pedig hozzák a kellő badass-faktort. A Draconis Memoria talán a most magyarul futó fantasy sorozatok legjobbika.

1 hozzászólás

Anthony Ryan: A láng légiója

4.255 FtÚj Könyvek ·
5.495 Ft –23%
4.496 FtKönyvmarket ·
5.995 Ft –25%
4.671 Ftálomgyár könyvesboltok ·
5.495 Ft –15%
4.796 FtJókönyvek.hu ·
5.495 Ft –13%
5.036 Ft Book24 ·
5.995 Ft –16%
5.095 FtRégikönyvek.hu ·
5.995 Ft –15%
5.096 FtRocky ·
5.995 Ft –15%
5.096 FtSzukits ·
5.495 Ft –7%
3.320 Ftálomgyár könyvesboltok ·
3.495 Ft –5%
3.000 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár
Anthony Ryan: A láng légiója

Az ébredő tűz folytatása, a varázslattal és kalandokkal átszőtt Draconis memoria-trilógia második része, A vér éneke New York Times-bestseller szerzőjétől!

A hatalmas Vashajó Kereskedelmi Szindikátus birodalma működtetéséhez és védelméhez évszázadokon keresztül a sárkányok véréből nyert elixírekre és a véráldottak különleges képességeire támaszkodott.

Egy korábban legendának hitt elsöprő erő váratlanul felébredt korokon átívelő álmából, és legmohóbb vágya, hogy az emberek világát egyszer s mindenkorra a lángok martalékává tegye.

Lizanne Lethridge, a Szindikátus titkosügynöke a generációkkal ezelőtt élt Őrült Feltaláló nyomában járva egy olyan kegyetlen börtönvárosba épül be, ahol már minden egyes túlélt nap jelentős eredménynek számít.

Eközben Claydon Torcreek, a lajstromozatlan véráldott és Corrick Hilemore, a Vashajó tengeri kapitánya maroknyi csapatukkal egy, a végtelen déltengeri jégpáncél alá temetett, ősi titok megfejtése után kutat. Rajtuk áll vagy bukik nemcsak a kereskedőbirodalom, hanem az egész emberi civilizáció jövője is.