tmezo P értékelése


>!
tmezo P
Angela Marsons: Egy élet ára

Nagyon izgalmas és feszültséggel teli volt ez a rész. Amikor gyerekekről van szó mindig jobban izgul az ember, és ez most is így volt velem. Végig drukkoltam, hogy pozitív legyen a végkimenetel.
Először meglepődtem, hogy Kim ilyen kiemelt ügyet kap, hiszen ez nem az ő asztala, de mivel régi ismerőse őt kérte, hát az ő nyomozása lett. Ahogy ismerjük már, minden idegszálával ott van, tettre kész és éjt nappallá téve nyomoz.
„Bár Kim nem egy kifejezetten barátságos regényhős, egy pillanatra sem hagyja nyugodni a szenvedély, a lendület és a mindent elsöprő igazságérzet.”
Így volt ez most is, bár az elején még kicsit lassúnak tűnt a dolog, aprólékosnak és sokkal inkább visszatekintésnek egy korábbi esetre. Sok hiányosságra derült fény, ami csak fokozta a döbbenetemet, de ezek a nyomok sokat segítettek a jelenlegi ügy felderítésében ugyanakkor kitalálni persze nem lehetett ki áll az egész mögött. Maga a bűnügy megint nagyon ütős, különösen összetett volt, több elkövetővel.
Mindez Kimből sok gyerekkori emléket felszínre hozott, de nem tört össze, csak még elszántabb lett, hogy megtalálja az áldozatokat.


Angela Marsons: Egy élet ára

Angela Marsons: Egy élet ára

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Két kislányt, két barátnőt elrabolnak úszóedzés után. A szüleik egy időben kapnak SMS-t az emberrablóktól, akik egyelőre csak arról értesítik őket, hogy a gyerekeik életben vannak. Amikor azonban megérkezik a következő üzenet, az a szokásos követelések helyett még szörnyűbb tartalmat rejt: a családoknak licitálniuk kell, és aki többet ajánl a lányáért, azé életben marad, a másik gyereknek viszont meg kell halnia. Kim Stone felügyelő vezeti a nyomozást, és tudja, hogy ha nem sikerül a lányokat visszaszereznie, az az állásába kerülhet. Őt azonban nem ez motiválja, hanem az a tudat, hogy a két gyerek rémisztő körülmények között kénytelen eltölteni a rohanó perceket, azt az időt, amíg nem bukkannak a nyomukra. És nyomból kevés van, pedig az emberrablóknak nem ez az első ilyen ügyük. Egy anya jó ideje hiába várja vissza élete értelmét…

Angela Marsons regényei és Kim Stone karcos, igazságérzettől fűtött alakja nemcsak a hazájában örvend hihetetlen népszerűségnek, hanem megindult a világhírnév felé is: idén már húsz országban jelenik meg a sorozat.

Hirdetés