dianna76 P értékelése


>!
dianna76 P
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi, pici Bori

Ismét olyan történeteket vitt a nyuszivilágba a szerző, ami a gyerekek mindennapjainak része lehet. Az első mese a fogváltásól szól. Itt volt pár érdekes információ számomra, mert nem is hallottam olyat, hogy valahol elássák a tejfogat, vagy éppen a tetőre hajítják. Hazánkban a Fogtündér a jellemző. De miért pont fogakat rontó csokit ad a tejfog helyébe? És igen, a szép, üde és kemény alma nagyon jó szolgálatot tehet, ha mozog a tejfog. Ami nagyon aranyos volt, az a történet vége: amíg a nagy elveszti, a kicsi növeszti.
A másik mese a testvérféltékenységre helyezi a hangsúlyt, ami szintén valós probléma lehet a családokban. Szerintem nagyon jó megoldás bizonyos helyzetekben, ha a nagyobb gyerek is kap némi apróságot, amikor az újdonsült tesót ünneplik. Mert nehéz megérteni, hogy bizonyos ünnepeken csak az egyiknek jár meglepetés. Ahogy azt is meg kell tanulnia a nagyobb tesónak, hogy a kicsi még sok mindenben tudatlan. De ugye ezért vannak a nagy testvérek!
Nekem továbbra is tetszenek az illusztrációk, és nem zavarnak a hatalmas nyusziszemek. Azonban az egyik rajzon gyakorlatilag szemből látszik Mimi, mégis csupán egy szeme van. Ez kicsit groteszk! Legalább egy részének látszania kéne a másik oldali szemnek is!

>!
Naphegy, Budapest, 2017
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634760023 · Illusztrálta: Horváth Ildi

Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi, pici Bori

Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi, pici Bori

Mimi féltékeny. Kishúga, Bori egyéves lett, és a születésnapjára kapott játékra Mimi is nagyon vágyik. Meg kell azonban értenie, hogy Bori malaca nem az övé. És az anyukája minden perce és figyelme sem csak az övé.

Hirdetés