joopsy P értékelése


>!
joopsy P
Holly Black – Cassandra Clare: The Iron Trial – A vaspróba

Azt hiszem puhánnyá váltam. Sorra olvasom a jobbnál jobb könyveket. Ez nekem már gyanús. :))

Na szóval: A könyv sok elemet vett át a Harry Potterből és néhányat a Gyűrűk urából is. Ez egyértelmű. Nem véletlenül érzik sokan koppintásnak. DE! Én ezt másképp fognám fel: Adott egy nagyon szuper varázsvilág a Roxfortban, amiért emberek millió joggal rajonganak, és jön 2 írónő, akik már bizonyították rátermettségüket és újragondolják az egészet. A végeredmény pedig szerintem egy teljesen más tempójú, más hangulatú és teljesen más eredményű történet lesz.
Az eleje a történetnek szépen halad a várt mederben. „Meglepő módon” Call bekerül a Magisztériumba, ráadásul a legjobbak közé. Elkezdik tanulmányaikat a különleges barlangrendszerben működő Magisztériumban, ahol rengeteg veszély vár rájuk. A tanulmányaik szerint a mágia öt elemre épít, de láthatóan a mesterek sem tudnak még mindent. Van egy főgonosz itt is, akit olykor emlegetnek és, aki csak ritkán jelenik meg a háború óta. Na és itt jönnek a csavarok és a WTF-pillanatok. spoiler Én meg csak ültem tátott szájjal. Mi lesz még ebből? Te jó ég!
A szereplők közül eddig senki sem került közel hozzám, bár Call és Aaron is méltó lehet majd a kedvenc szereplői státuszra tőlem. :)) spoiler

5 dolog zavart:
– Nekem a világ igényelt volna egy kis humort.
– Fura volt, hogy a fiatalok nem igazán akartak megtudni egymásról semmit.
– A mesterek nem hívták fel a figyelmet a veszélyekre.
– Call az elején kissé idegesítő volt azzal, hogy folyton el akar menni a Magisztériumból és a vakmerősége is fárasztott olykor.
Az ötödik hirtelen nem jut eszembe, de majd pótlom. :)


Holly Black – Cassandra Clare: The Iron Trial – A vaspróba

Holly Black – Cassandra Clare: The Iron Trial – A vaspróba

A legtöbb gyerek bármit megtenne, hogy átmenjen a vaspróbán. Callum Hunt viszont nem. Ő el akar bukni.
Callt az édesapja egész életében óva intette a mágiától. A fiú meg van győződve arról, hogy ha sikerrel jár a vaspróbán, és felvételt nyer a Magisztériumba, annak csak rossz vége lehet.
Úgyhogy a lehető legjobban igyekszik, hogy a lehető legrosszabb formáját hozza… A cél az, hogy csődöt mondjon, csakhogy épp ebben mond csődöt.
Így hát most várja a Magisztérium, ez az egyszerre szenzációs és vészjósló hely, ami sötét szálakkal kapcsolódik Call múltjához, és kanyargós utat mutat a jövője felé.

A vaspróba csak a kezdet, a legnagyobb próbatétel csak ezután következik…

A nagy sikerű szerzők, Holly Black és Cassandra Clare bámulatos képzelőereje nyomán most kezdetét veszi egy lélegzetelállító, szédületes, észveszejtő kaland a mágikus ismeretlenbe.

„Még vonakodó olvasókat is elragad, és a fantasy szerelmeseinek is tökéletes. Tele van rejtélyekkel és nyomokkal, a főhőse gyerekek számára is érthető problémákkal küzd, és a történet csupa kaland.” – Pamela Kramer, Book Examiner -

Hirdetés