Evika82 P értékelése


>!
Evika82 P
Renée Ahdieh: Harag & hajnal

Hogy én miért halogattam ennyit ennek a könyvnek az olvasását?!
Teljesen elvarázsolt ez a „mese”. A helyszín, a szereplők, a történések.
Imádtam Sahrazád-ot, ezt a talpraesett, önfejű, szókimondó lányt, és rögtön a szívembe lopta magát Kálid is, ez a sokat szenvedett, titokzatos „fiú”. És persze mindenképp említést kell tennem Dzsalál és Deszpina párosáról is. Nagyon jó mellékszereplők, akik nélkül sokkal unalmasabb lett volna a történet.


Renée Ahdieh: Harag & hajnal

Renée Ahdieh: Harag & hajnal

A véreskezű, ifjú uralkodó birodalmában minden hajnal szívszaggató bánattal köszönt egy újabb szerencsétlen családra. Kálid, Koraszán tizennyolc éves kalifája egy szörnyeteg. Minden éjszaka új feleséget választ, ám amint felvirrad a reggel, selyemzsinórral kioltják a nő életét. Amikor a tizenhat esztendős Sahrazád legkedvesebb barátnője is áldozatul esik, a lány bosszút esküszik, és önként vállalja a következő menyasszony tragikus szerepét.
Éjszakáról éjszakára sikerül bűvöletbe ejtenie férjét varázslatos történeteivel, így kerülve el a végzetét. Lassan felfedezi, hogy Kálid egészen más, mint amilyennek képzelte. A rettegett szörnyeteg valójában egy megkínzott szívű ifjú. Sahrazád kész érzelmei ellenére is bosszút állni Kálidon a megannyi elvett életért. Vajon győzedelmeskedhet szerelmük a mesékből és titkokból szőtt világban?

„A mesék ámulatba ejtő igazgyöngye. Ne lepődjön meg az olvasó, ha egyszer csak elhomályosulnak kezében a lapok, és hirtelen egy perzselő, aranyló homosivatagban találja magát, vagy egy márványoszlopokkal övezett udvaron, fűszeres bort kortyolgatva… El lesz bűvölve, ahogyan velem is történt.” – Marie Lu, New York Times-sikerszerző, a Legend sorozat írónője

Hirdetés