FairyDust P értékelése


>!
FairyDust P
Josh Malerman: Madarak a dobozban

Őszinte leszek. Nyár óta tologatom a könyvet, és nem azért mert gyenge idegrendszerem van és félek a horrortól, nem, hanem mert számomra fontos személyek elég megosztóan nyiltatkoztak róla. Ám, most kézbe került, és elolvastam. Atya világ, de jól tettem!
Ez a könyv 250 oldalon keresztül feszültségben tartott. Ez a könyv nem egyszer megijesztett. Ettől a könyvtől rámálmaim voltak. Ez a könyv zseniális.
Malorie nagyon erős női karakter. Imádtam őt, szerettem ahogy felkészül, és oda voltam azért, hogy ilyen védelmező anya. A két kisgyermek hihetetlen. Ebben a félelmetes világban nőttek fel, és Malorie „bele nevelte” őket a körülményekbe. Végre születtek olyan gyerek szereplők, akik nem voltak idegesitőek! Na és a mellékkarakterek? Egytől egyik jók voltak.
Én azok az olvasók táborába tartozom akik nem fájlalják, hogy nem lett felvázolva mitől is rettegünk. Hisz az ismeretlen jóval ijesztőbb.
Mire végeztem a könyvvel leesett hogy miért is ez a könyv címe, és azt kell hogy mondjam, lenyűgöz. Szeretem mikor egy író ennyire ismeri a saját történetét, és ily szépséges szimbolumokat nyújt az olvasónak.
Összességében… napok óta rúgozom azon, hogy kedvencemmé váljon-e a könyv. Még nem döntöttem el, de jó esély van arra, hogy megnyomom a „kedvencnek jelölés” gombot.
Spoiler-mentes vélemény: https://missreaders.com/books/details/39

6 hozzászólás

Josh Malerman: Madarak a dobozban

Josh Malerman: Madarak a dobozban

Ezzel a robbanásszerű sikereket arató könyvvel indítjuk el új könyvsorozatunkat, amely Fumax Thriller néven fut majd. A Bird Box tavaly jelent meg, már több mint 15 országban eladták a kiadási jogait, a filmjogok is egyből elkeltek, és az elkészült forgatókönyv meg is nyerte az olyan forgatókönyvek számára kitalált díjat 2014-ben, amelyikből még nem készült film. Nemrég jelölték a patinás Bram Stoker-díjra, aminek megnyerésére nagyon jelentős esélye van.

TARTALOM

Valami rémisztő dolog garázdálkodik odakint, amire nem szabad ránézni. Egyetlen pillantás elég ahhoz, hogy az ember őrült, kegyetlen gyilkossá váljon. Senki sem tudja, mi az, és honnan jött.

A szörnyűséges hírek egyre gyakoribbá válnak. Majd a tévé elsötétül, a rádió elhallgat, és az internet is összeomlik. A telefonok elnémulnak. Az ablakon pedig nem lehet kinézni többé.

Mára csak maréknyi túlélő maradt, köztük Malorie két gyermekével, akiket az egyetlen lehetséges módon nevel: a négy fal között. A folyóparti, elhagyatott ház ajtaja zárva, a függönyök behúzva, az ablakokra matracok szögelve.

Egyetlen esélyük, hogy elmenekülnek egy másik helyre, ahol talán biztonságban lehetnek. De az előttük álló út elrettentő: harminc kilométer a folyón, egy evezős csónakban bekötött szemmel! Csak Malorie találékonyságára és a gyerekek éles hallására támaszkodhatnak. Egyetlen rossz döntés is végzetessé válhat. És valami követi őket. De vajon ember, állat vagy szörnyeteg?

Josh Malerman lélegzetelállító debütálása egy letehetetlen, rémisztő és lebilincselő panoráma egy sarkaiból kifordult világról.

Hirdetés