gabiica P értékelése


>!
gabiica P
Josh Malerman: Madarak a dobozban

A Ház a tó mélyén után számomra ez kellemes csalódás volt. Mármint az olvasási élményt tekintve, maga a történet egyáltalán nem volt kellemes. Végig bennem volt egy bizonyos feszültség, szinte ott éreztem magam Malorie-vel és a többiekkel. Volt az a pont, amikor félre kellett raknom, mert este volt, és valahogy túl sötétté vált az egész hangulata ahhoz, hogy tovább bírjam olvasni.
Egy dolog hiányzott nekem: a tényleges magyarázat. Így is nagyon élveztem a történetet, de kíváncsi lettem volna, hogyan alakult ki ez az egész pontosan.
Azt nem tudom mondani, hogy volt kedvenc szereplőm, mert igazán kiismerni senkit nem tudtam és szerintem nem is lehetett. De tény, hogy a történet nagyon izgalmas és lebilincselő volt. Szinte nekem is a hátam mögé kellett pillantgatnom, és igazából fel sem fogtam, hogy ők itt semmit nem látnak, mert így választják az életet az őrület helyett.
Ez szerintem tényleg egy olyan könyv, ami miatt tudsz félni. Zseniálisan megírt, teljesen azt kaptam, amit vártam, sőt, még többet.

2 hozzászólás

Josh Malerman: Madarak a dobozban

Josh Malerman: Madarak a dobozban

Ezzel a robbanásszerű sikereket arató könyvvel indítjuk el új könyvsorozatunkat, amely Fumax Thriller néven fut majd. A Bird Box tavaly jelent meg, már több mint 15 országban eladták a kiadási jogait, a filmjogok is egyből elkeltek, és az elkészült forgatókönyv meg is nyerte az olyan forgatókönyvek számára kitalált díjat 2014-ben, amelyikből még nem készült film. Nemrég jelölték a patinás Bram Stoker-díjra, aminek megnyerésére nagyon jelentős esélye van.

TARTALOM

Valami rémisztő dolog garázdálkodik odakint, amire nem szabad ránézni. Egyetlen pillantás elég ahhoz, hogy az ember őrült, kegyetlen gyilkossá váljon. Senki sem tudja, mi az, és honnan jött.

A szörnyűséges hírek egyre gyakoribbá válnak. Majd a tévé elsötétül, a rádió elhallgat, és az internet is összeomlik. A telefonok elnémulnak. Az ablakon pedig nem lehet kinézni többé.

Mára csak maréknyi túlélő maradt, köztük Malorie két gyermekével, akiket az egyetlen lehetséges módon nevel: a négy fal között. A folyóparti, elhagyatott ház ajtaja zárva, a függönyök behúzva, az ablakokra matracok szögelve.

Egyetlen esélyük, hogy elmenekülnek egy másik helyre, ahol talán biztonságban lehetnek. De az előttük álló út elrettentő: harminc kilométer a folyón, egy evezős csónakban bekötött szemmel! Csak Malorie találékonyságára és a gyerekek éles hallására támaszkodhatnak. Egyetlen rossz döntés is végzetessé válhat. És valami követi őket. De vajon ember, állat vagy szörnyeteg?

Josh Malerman lélegzetelállító debütálása egy letehetetlen, rémisztő és lebilincselő panoráma egy sarkaiból kifordult világról.

Hirdetés