Fallen_Angel P értékelése


>!
Fallen_Angel P
Naomi Novik: Őfelsége sárkánya

Ha mindig is akartál egy sárkányt, ez után a könyv után Temeraire-t fogod akarni. A véletlenül gondozóvá váló tengerésztiszt és a cseperedő kölyöksárkány sztoriját szerettem olvasni, bár még jobban szerettem volna, ha spoiler. Miközben próbálják kitapasztalni a sárkány származását és képességeit, háborúban találják magukat.
Tetszett a Laurence és Temeraire között kialakuló kapcsolat, a történelem alternatív verziója, és főleg a sárkányok ábrázolása. Még egy részt el tudok olvasni magyarul, aztán meglátjuk, hogy be tudom-e szerezni a további két részt magyarul, vagy próbáljam meg angolul olvasni.


Naomi Novik: Őfelsége sárkánya

Naomi Novik: Őfelsége sárkánya

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A napóleoni háborúk már önmagukban is izgalmasak, ám ha belegondolunk, hogy a csata nemcsak a földön, hanem a levegőben is dúl, méghozzá sárkányok hathatós segítségével, akkor egészen újfajta izgalmak várnak ránk.
Amikor Őfelsége Hajója, a Kevély elfog egy francia fregattot és megszerzi a fedélzeten található legnagyobb kincset, egy kínai sárkánytojást, a tengeri ütközetek veterán angol tisztjének, John Laurence kapitánynak beteljesedik a végzete, életét pedig feldúlja a bizonytalan jövő – és a váratlan barátság a legfurcsább lénnyel, akit valaha látott.
Temeraire, a sárkány hátán Laurence kapitány kitapasztalja a légi hadviselés csínját-bínját. Hogy megtörjék Bonaparte arcátlan támadását a brit föld ellen, és megakadályozzák a franciákat saját sárkányaik bevetésében, Laurence-nek és Temeraire-nek eddig ismeretlen veszélyekkel és kihívásokkal kell szembenézniük, amelyeken a Brit Birodalom jövője áll vagy bukik.

"Úgy keltek életre lelki szemeim előtt a könyvek, ahogy olvastam őket. Ezek csodálatosan megírt regények, hiszen nemcsak frissek, eredetiek és lendületesek, de tele vannak csodálatos, érző szívű szereplőkkel.
Az Őfelsége sárkánya két olyan műfaj ötvözete, amit különösen szeretek: fantasy és történelem. Alig várom, hogy lássam, amint sárkányok is részt vesznek a napóleoni háborúkban. Én az ilyen filmek miatt járok moziba."
Peter Jackson, A Gyűrűk Ura-trilógia rendezője

Hirdetés